Select Menu


Τα μέτρα που προτείνονται-ανακοινώνονται βάζουν φωτιά στην πραγματική οικονομία… Αύξηση σε τρόφιμα, φόροι επί φόρων, πλήγμα και στον τουρισμό…

Φλογοβόλο ενάντια στην οικονομία τα 5 σημεία Τσίπρα. Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο επικρατεί η άποψη που θέλει τα πάντα είναι συμφωνημένα και απλά, στα πλαίσια… «διαπραγματεύσεων», γίνονται σιγά-σιγά ανακοινώσεις στον λαό που έχει χορτάσει «αξιοπρέπεια». Αλλιώς δεν εξηγούνται τα βάρβαρα μέτρα από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε τόσα πολλά.

Ο ΦΠΑ περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα 5 σημεία του πρωθυπουργού που «στέλνει στους δανειστές», 3 συντελεστές.
  • 6% για φάρμακα και κάποια τρόφιμα
  • 11% για τα υπόλοιπα τρόφιμα, την εστίαση, τον τουρισμό και τα τιμολόγια ενέργειας,
  • 23% για καύσιμα, ένδυση, υπόδηση, ακίνητα, ηλεκτρονικές συσκευές, υπηρεσίες κτλ.
  • Καταργείται η έκπτωση για τα νησιά
Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα και όχι από Σεπτέμβριο για να ρουφήξει το κράτος από τον τουρισμό, ο οποίος υπό αυτές τις συνθήκες χάνει τον ανταγωνισμό του.

Έτσι θα ανακάμψει η αγορά; Έτσι θα ρολάρει το χρήμα; Αυτή ήταν η αλλαγή; Αύξηση και στα τρόφιμα;;;;

Ο ΕΝΦΙΑ εννοείται παραμένει, ενώ καταργείται η έκπτωση του 30% σε σχέση με την έκτακτη εισφορά και αυξάνεται ο φόρος για τους έχοντες. Ποιοι είναι άραγε οι έχοντες; Αυτοί που δεν έχει ξεζουμίσει ακόμα το κράτος.

Κατά τα άλλα η εφορία ψάχνει κληρονόμους πεθαμένων για να εξοφλήσουν τα χρέη των τελευταίων, ενώ τα ΜΜΕ στέλνουν τον νέο κόσμο στο εξωτερικό. Τα πάντα για να διαλυθεί εντελώς η χώρα.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάσα αποδεικνύονται προεκλογικές φούσκες.

Σιγά-σιγά το καταλαβαίνουν κάποιοι που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για… «αλλαγή» εκεί. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση για το ακριβές περιοχόμενο της συμφωνίας που θα φέρει και τρίτο Μνημόνιο.

Τι θα γίνει όταν καταλάβουν και οι υπόλοιποι ότι η «εποχή των Μνημονίων» δεν έχει τελειώσει ακόμα;

Περιμένουμε τι ακριβώς θα έρθει στην Βουλή για ψήφιση και ποιοι θα το ψηφίσουν ή αν δοθεί στον λαό η… «εντολή». Όπως και να έχει τα όποια μέτρα θα εφαρμόζονται.

Θυμηθείτε τι γράφαμε αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου: Γιατί χαίρεται ο κόσμος…

ΠΥΓΜΗ.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top