Select Menu


Δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε λεπτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά κρατικίστικο κόμμα. Είναι ένα ολιγαρχικό κόμμα που έχει στο DNA του τον κρατισμό και τον συγκεντρωτισμό. Ένα μίγμα αριστερίστικης κρατικιστικής ιδεολογίας του «κράτους – πατερούλη» με το Πασοκικό κομματικό κράτος. Ό,τι χειρότερο δηλαδή, σε σχέση με αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Τρώμε κατακέφαλα επικοινωνιακούς τόνους εθνικής υπερηφάνειας, αλλάουσιαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, για να πάρει μπρος η ελληνική κοινωνία, δεν βλέπουμε, ούτε καν τις ακούσαμε τις προγραμματικές δηλώσεις για την επόμενη τετραετία.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επαναπροσλαμβάνει στο δημόσιο χιλιάδες απολυμένους, ταυτόχρονα στοχοποιεί τους «συνήθεις ύποπτους» ελεύθερους επαγγελματίες (αυτό δείχνουν οι σκέψεις για το τζογάρισμα των αποδείξεων από συγκεκριμένες πηγές), αντί να φτιάξει ένα διάφανο και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όμως κάτι τέτοιο θα θίξει τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και θα τονώσει την ελεύθερη οικονομία στην κοινωνική βάση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος για κάτι τέτοιο. Προτείνουμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα, να προσλάβει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και να τους κάνει δημόσιους υπαλλήλους. Να δούμε μετά που θα βρει τα χρήματα για να συντηρήσει το κράτος που ονειρεύεται.

Ρώτησαν άραγε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως τα βγάζουν πέρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από την ανάπτυξη της οικονομίας; Ενδιαφέρθηκε κανένας τους για το πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι σήμερα και τι πληρώνουν για πάγια έξοδα; Ενδιαφέρθηκε κανείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως 1,5 εκατομμύρια ανέργους; Πότε θα επαναπροσληφθούν αυτοί οι δύστυχοι;

Αυτή η κρατικοδίαιτη λογική της εκλογικής πελατείας, τόσο από την πλευρά της κρατικιστικής Αριστεράς όσο και από την πλευρά της οικογενειοκρατικής Δεξιάς, μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση, κι αυτή υποτίθεται πως είναι η ελπίδα που μας φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον. Όπως όμως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, η καταστροφική μεταπολίτευση δεν θα τελείωνε αν δε τραγουδούσε και η «χοντρή κυρία». Τώρα ακριβώς τραγουδά η "χοντρή κυρία".

Π.Χασάπης


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top