Select Menu



Έλεος πια! Μ’ αυτό θα ξεκινήσω . Πάει και γράφει ο ξεδιάντροπος για ένα νεαρό που δεν ήξερε καν. Από τη στιγμή που δε γνωρίζεις κάποιον , πώς μπορείς να εκφέρεις γνώμη;

Πώς ξέρεις ότι ήταν μαμούχαλο όπως λες; Αν ήταν μαμούχαλο θα τα έλεγε όλα στη μητέρα του από την αρχή και θα έτρεχε να κλαυτεί στην αγκαλιά της . Πράγμα που δεν έχει κάνει . Έκατσε να αντιμετωπίσει μόνος του μια ολόκληρη παρέα , όχι ένα άτομο και δυο . Κι όταν λέω αντιμετώπισε , το εννοώ . Δεν παίρνεις θέση για απόκρουση μόνο ως μάχαιρα , αλλά ενίοτε κι ως ασπίδα . Αν γίνεις μάχαιρα θα εξομοιωθείς με τον απέναντι , αν γίνεις ασπίδα υπάρχει όντως η περίπτωση να λαβωθείς , αλλά τουλάχιστον δε θα προξενήσεις κακό σε άλλον .

Λίγοι έχουν τη δύναμη να το κάνουν αυτό. Κι αυτή ακριβώς είναι η πραγματική δύναμη , γιατί είναι πιο εύκολο να οπλιστούμε και να τα κάνουμε όλα λίμπα από το να υπομείνουμε και να υποστούμε . Η μητέρα αυτού του παιδιού έκανε πολύ καλή δουλειά . Τον ανέθρεψε άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης . 

Και κάτι ακόμα . Η αυτοκτονία δεν είναι πάντα αδυναμία . Η ζωή είναι γλυκιά . Για πάρε εσύ κάτι αιχμηρό και προσπάθησε να κάνεις έστω γρατσουνιά στο δέρμα σου . Θα το αντέξεις άραγε , αντράκι ? Όχι, θα τρέμει το χεράκι σου στη σκέψη και μόνο . 

Οι άντρες , λοιπόν , σιωπούν γιατί νιώθουν πολύ άντρες για να ανταπεξέλθουν μόνοι τους κι αν αποφασίσουν να φύγουν από τη ζωή με ένα συγκεκριμένο τρόπο , είναι επιλογή τους και δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνώ με κάτι τέτοιο ή όχι . Απλώς , από τη στιγμή που είναι μια απόφαση που πήρε ΜΟΝΟΣ του χωρίς να συμβουλευτεί εσένα , τον καρα- άντρα για παράδειγμα , αυτό ήδη είναι απόδειξη πως είναι ΑΝΤΡΑΣ με όλη τη σημασία της λέξης . 

Και τελειωμένος είσαι εσύ , που δεν έχεις ίχνος ανθρωπιάς μέσα σου κι είσαι τελειωμένος πρωτίστως μπροστά στο Θεό . Είναι μεγάλη η αμαρτία σου! Θα κλείσω το θέμα με κάτι τελευταίο . Εσύ , άντρακλα , που άντεξες και το στρατό , τουλάχιστον έμαθες τι θα πει να είσαι στρατιώτης ; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς στο στρατό ? Πού να ξέρεις , εσύ που ήσουν απασχολημένος μονάχα με το να το « παίζεις » άντρας ! 

Θα σου πω εγώ . Μαθαίνεις , φιλαράκι , να μην επιτίθεσαι σε άοπλο !!! Γιατί ; Γιατί είναι καρα- άνανδρο !! Ο Ευάγγελος δεν είναι εδώ για να σου απαντήσει , γι’ αυτό αν θες να θεωρείσαι άνδρας εσύ , τίμα τα παντελόνια που φοράς και σώπασε επιτέλους . Μίλα σ’ αυτούς που είναι μπροστά στη μούρη σου , για να μπορείς με σιγουριά να ξέρεις ότι εσύ τουλάχιστον είσαι άνδρας , αφού μιλάς κατά πρόσωπο ...ή μήπως όχι τελικά ?

Το ιδιόμελο

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top