Select Menu


Yπόθεση εργασίας βασισμένη μόνο στις ιστορικές μου γνώσεις και την πολιτική σκέψη μου.

Της Σοφίας Λαμπίκη

Η έξοδος της Ελλάδας απ’ το ευρώ με στάση πληρωμών ήταν επώδυνη για τους ξένους το 2010,όταν τα ελληνικά ομόλογα δεν είχαν περάσει στην πλάτη των κρατών αλλά ήταν σε χέρια τραπεζών και ιδιωτών.

Με την ολέθρια Δανειακή Σύμβαση του 2012,το Κούρεμα,την μετατροπή του Χρέους σε υποκείμενο στο Αγγλικό Δίκαιο,μια έξοδος έγινε ελεγχόμενη και με ελάχιστες απώλειες για τους ιδιώτες και τις τράπεζες.Μάλιστα η εγγύηση που υπογράφτηκε για κατάσχεση δημόσιας περιουσίας αν δεν αποπληρωθεί το Χρέος διασφάλισε τους δανειστές.

Σήμερα,όλο και περισσότεροι φωνάζουν αυτό που κανείς σχεδόν δεν έλεγε πριν 6-10 χρόνια.

Να βγούμε απ’ το ευρώ με ταυτόχρονη Στάση Πληρωμών έξω.

Νομίζω πως δεν πολυσκάνε έξω πια.

Δέσανε το γάιδαρο τους.

Επίσης, θελκτικό είναι για τη Γερμανία να συντρίψει μια χώρα που κουνήθηκε απέναντι της.

Τί θα συμβεί αν άτακτα,μέσα σε μια νύχτα,μας σπρώξουν στο ήδη έτοιμο -κατά τη γνώμη μου- grexit;

Καταρχήν θα το κάνουν να παρουσιαστεί ως υπαιτιότητα της Ελλάδας ώστε να πέσουν μετά και κυρώσεις,πχ αποκλεισμός εμπορικός των προιόντων,τουριστικό μπουκοτάζ,κατασκευασμένα θερμά επεισόδια με την Τουρκία παλαιά φίλη και σύμμαχο της Γερμανίας.

Τί άλλο;

Είναι προφανές πως οι ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν άνευ ρευστότητας,άντε να μείνει μία.

Περιορισμός αναλήψεων,μερική στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις θα είναι σίγουρες επιπτώσεις.

Σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα στις εισαγωγές προιόντων και κυρίως καυσίμων κι αν μπει αποκλεισμός συμμαχικών χωρών σε μας και σ αυτά αντιλαμβάνεστε το μέγεθος.

Άλλο;

Στο εξωτερικό οι έλληνες ολιγάρχες έχουν μεταφέρει δις ευρώ,θα τα ξαναφέρουν μέσα,πιθανά μέσω εταιρειών,και θα αγοράσουν τα πάντα,όλοι θα ξεπουλούν την προσωπική τους περιουσία έναντι αγαθών.

Θα κοπεί εθνικό νόμισμα,σε αντιστοιχία με το ευρώ ή το δολάριο δεν ξέρω.

Θα πρέπει να βρεθούν χώρες να μας δανείσουν.

Θα βρεθούν αλλά θα ζητήσουν γεωπολιτικά ανταλλάγματα μεγάλα,στην ανάγκη θα τα δώσουμε όλα.

Τί θα γίνει μετά δεν ξέρω,ξέρω όμως την Ιστορία αυτής της χώρας.

Ξέρω με τι ευκολία οι σύμμαχοι της Αντάντ απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά για να εκβιάσουν την είσοδο της χώρας στον ΑΠΠ.

Ξέρω πως το 44 ήρθε εδώ ο Τσώρτσιλ και κήρυξε τον πόλεμο στο ΕΑΜ.

Ξέρω επίσης πως μέσα στη χώρα υπάρχει 5η φάλαγγα έτοιμη δοσίλογων και έτοιμος ναζιστικός παραστρατός με οπλισμό που δεν βρέθηκε ακόμα.

Αντιλαμβάνομαι πως ευκολα θα εκτραπεί η κατάσταση στους δρόμους,και από κει και πέρα δεν ελέγχεται τίποτα.

Δεν τρομολογώ,δεν είμαι Μπάμπης και είμαι ΥΠΕΡ της εξόδου απ το ευρώ,μάλιστα ήμουν απ την πρώτη χρονιά που μπήκαμε στο ευρω,δεν έγινα όψιμος ευρωμάχος.

Η έξοδος όμως πρέπει να γίνει με σχέδιο και πιθανότατα τη βοήθεια μιας ξένης εταιρείας του στυλ Λαζάρντ,να οργανωθεί υπόγεια και για μήνες.

Κυρίως να δείξεις ότι σε πετάνε έξω,όχι ότι φεύγεις,για να έχεις και νόμιμο δικαίωμα να προσφύγεις σε Διεθνή Δικαστήρια κατά των κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας που θα απαιτήσουν πάραυτα οι δανειστές.

Έτσι τα βλέπω και δεν ζώστηκα τα φυσεκλίκια της δραχμούλας με τη βεβαιότητα των πλείστων πως” δεν προβλέπεται θεσμικά έξοδος χώρας απ την ευρωζώνη”

Απαιτώ λοιπόν σοβαρότητα και οργάνωση της εξόδου για να μην αλληλοσφαχτούμε μέσα ενω η Γερμανία θα μας δείχνει για παραδειγματισμό στα υπόλοιπα τρομοκρατημένα δουλάκια της.

Σοβαρότητα και ενημέρωση.

Και αφήστε και καμιά γάτα άσκιστη.

agonaskritis.gr
Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top