Select Menu


Στην Αιγύπτου δυτικά της Αλεξάνδρειας στην τοποθεσία Ελ Αλαμέιν μαινόταν ο πόλεμος από 23 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου του 1942 φτάνοντας σε ακραία όρια αντοχής τα συμμαχικά στρατεύματα υπό τον στρατηγό Μοντγκόμερι και του στρατού των Γερμανών υπό την αρχηγία του στρατηγού Έρβιν Ρόμελ.

Οι Γερμανοί είχαν απόλυτη ανάγκη προμηθειών σε πολεμικό υλικό και τρόφιμα που ερχόντουσαν δια μέσου της Ελλάδας, κάνοντας αφαίμαξη και των τελευταίων υπολειμμάτων των τροφίμων της.

Ο ελληνικός λαός πέθαινε στους δρόμους από την πείνα και οι μαυραγορίτες των Αθηνών που ποιός ξέρει πως εύρισκαν κάποια τρόφιμα χειρίστης ποιότητας, τα πουλούσαν σε υπέρογκες τιμές και προσεύχονταν υπέρ του Ρόμελ να συνεχιστεί ο πόλεμος για να θησαυρίζουν ανενόχλητοι, παρακαλώντας να αντέξει ο Ρόμελ λέγοντας χαρακτηριστικά "αγάντα Ρόμελ".

Ο Β παγκόσμιος ένοπλος πόλεμος του Ελ Αλαμέιν γινόταν τότε στις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Τον σημερινό όμως παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που έχουν επιβάλλει οι Γερμανοί, τον έχουν μεταφέρει στην έδρα τους.

Στο Βερολίνο που έχουν το αρχηγείο τους καταφθάνουν οι αρχηγοί των κατακτημένων υποτελών λαών, ικέτες, παρακαλώντας να τους λασκάρουν λίγο τον βρόγχο του χρέους των δανείων που με δόλιο τρόπο έχουν απλώσει μέσω των εταιριών και των οικονομικών δολοφόνων τους πάνω από την Ευρώπη.

Μετά από τέσσερα χρόνια δολοφονικής λιτότητας που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισε να αντιδράσει στις γερμανικές απαιτήσεις και κατέφθασε στο Βερολίνο αποφασισμένη να διαπραγματευτεί την ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας, για να πάρει μια ανάσα ο ελληνικός λαός.

Οι μαυραγορίτες με τα λευκά κολάρα της αντιπολίτευσης, δια του τρόμου που σπέρνουν με τη βοήθεια δικών τους δημοσιογράφων, παρακαλάνε να αποτύχει και να ξευτιλιστεί η νέα κυβέρνηση, για να μην αποδειχθεί η δική τους ανικανότητα στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις που έκαναν με τους Γερμανούς.

Μπροστά στις κάμερες λένε πως εύχονται για την επιτυχία της αποστολής για το καλό της πατρίδας, αλλά πίσω από την πλάτη τους σταυρώνουν τα δάχτυλά τους σαν τους παίχτες του βόλεϊ μπολ για να αποτύχει το σέρβις της αντιπάλου ομάδας.

Για να πλήξουν μάλιστα την νέα κυβέρνηση και το κύρος της, ειρωνεύονται την εμφάνιση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, για το τι πουκάμισο φοράει και αν έχει το χέρι στην τσέπη του.

Εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μη βγάλει ο υπουργός οικονομικών το χέρι από την δική του τσέπη και το βάλει στην δική μου για να μου την αδειάζει κάθε λίγο και λιγάκι με νέους φόρους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.

Επί τέλους είδα τον Έλληνα υπουργό οικονομικών και μάλιστα χωρίς γραβάτα να κάθεται δίπλα στον Σόιμπλε και να διαπραγματεύεται ως ομότιμος μαζί του και όχι όρθιος σε στάση προσοχής μπροστά στο καροτσάκι του Σόιμπλε όπως έκαναν ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης.

Χαμογέλασε το χειλάκι μου από εθνική υπερηφάνεια βλέποντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη γεμάτους αυτοπεποίθηση να διαπραγματεύονται υπερήφανα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, που την είχαν χώσει στην ανυποληψία και σε δυσθεώρητα χρέη το τρισκατάρατο ΠΑΣΟΚ και μετά παρέα με τη ΝΔ.

Πρέπει επίσης να επαινέσω τον Πάνο Καμένο που τίμησε μετά δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια τα παλληκάρια που χάθηκαν στα Ίμια. Εύγε του!

Εδώ πρέπει να διευκρινίσω, πως ποτέ μου δεν ήμουνα ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σαν έντιμος πολίτης πρέπει να παραδεχτώ πως αυτή την εβδομάδα που πέρασε, η κυβέρνηση μέχρι τώρα πολιτεύεται ελληνικά.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
 Ζωγράφος - Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top