Select Menu


Επί τέλους γλυτώσαμε από τα λευκά κολάρα των κοτζαμπάσηδων του 2015.

Λυσσάξανε που χάσανε το γκουβέρνο και το μεγαλύτερο μέρος του λαού τούς έφτυσε κατάμουτρα.

Τώρα μένουν στο σκοτάδι και παρακαλάνε πότε η νέα κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο της λάθος για να επιτεθούν.

Μάλιστα κυκλοφορεί η φήμη πως δίνουν συμπληρωματικά στοιχεία και πληροφορίες στην πλευρά των τοκογλύφων για να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αποδειχτεί η δική τους ανεπάρκεια.

Κυκλοφορούν στα κανάλια της διαπλοκής στελέχη και πληρωμένοι δημοσιογράφοι που ωρύονται πως ενώ προεκλογικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έλεγαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια τώρα κάθονται και διαπραγματεύονται.

Η αλλαγή της στρατηγικής της κυβέρνησης τούς χάλασε το πλάνο πάνω στο οποίο είχαν σχεδιάσει το αντιπολιτευτικό τους μένος. Σε όλους τους λαούς του κόσμου υπάρχει η υποταγμένη μάζα του λαού και η ολιγαρχία που τον διοικεί.

Οι ολιγάρχες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με όποιον τους δώσει τα περισσότερα αδιαφορώντας για ηθική και πατρίδα.

Επί τουρκοκρατίας ήταν γνωστοί με το όνομα κοτζαμπάσηδες που ήταν οι πλούσιοι προεστοί και κάτοχοι μεγάλων εκτάσεων.

Συνεργάστηκαν αρχικά με τους Τούρκους κατακτητές και στη συνέχεια έγιναν εκπρόσωποι των συμφερόντων των δυτικών εγγυητριών δυνάμεων.

Η κύρια δουλειά τους ήταν η είσπραξη των αφόρητων φόρων που είχαν επιβληθεί για την είσπραξη των δανείων και αυτοί νοιάζονταν να πάρουν τη μίζα τους.

Οι Έλληνες τότε τους έλεγαν χριστιανούς τούρκους και όχι Έλληνες Τούρκους. Τόσο πολύ τους σιχαίνονταν και τους μισούσαν.

Το '21 ο Μέτερνιχ ούτε ν' ακούσει δεν ήθελε για επανάσταση και ελευθερία των Ελλήνων και τους αποκαλούσε τρομοκράτες γιατί ήθελαν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό επιδιώκοντας τη λευτεριά τους.

Ο Μέτερνιχ πέθανε αλλά άφησε διάδοχό του τον Σόιμπλε με τη Μέρκελ που θέλουν να επιβάλλουν σιδηρά λιτότητα με τους εδώ κοτζαμπάσηδές τους τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Τα χρόνια άλλαξαν αλλά οι ολιγάρχες παραμένουν στις θέσεις τους να εισπράττουν τους φόρους και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία με αυτούς που την διοικούν, είναι κατάλοιπα της τουρκοκρατίας και οι πολιτικοί μας συνεχιστές των κοτζαμπάσηδων της μετά του 1821 εποχής. Μόνο που τώρα δε φοράνε σαλβάρια και τουρμπάνια αλλά κοστούμια με λευκά κολάρα.

Δεν καπνίζουνε πλέον ναργιλέ ξάπλα στα ντιβάνια του σαραγιού τους, αλλά περιφέρονται με μαγιό και ένα πούρο Αβάνας στο στόμα στις πολυτελείς βίλλες που έχουν κάνει στα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Κανένας Έλληνας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να πει όχι στις ορέξεις των δανειστών, βρέθηκε όμως ένας πρώην κνίτης με την παρέα του να πει ΟΧΙ, φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει.

Κι' αντί οι πολιτικοί όλων των κομμάτων να συγχαρούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, οι νεοδημοκράτες κυρίως λύσσαξαν σπέρνοντας τον τρόμο στο λαό, πως θα κλείσουν οι τράπεζες και θα πεινάσει, εξυπηρετώντας το επιχειρηματικό διεφθαρμένο κατεστημένο που καλόμαθε τόσα χρόνια να μην πληρώνει φόρους.

Ένα κύμα αντίστασης και αισιοδοξίας απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και ο πλανητάρχης μάς δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Τι να σας πω το φχαριστήθηκα το χουνέρι που έκανε ο Βαρουφάκης ο νέος υπουργός των οικονομικών στον Ολλανδό Τάισενμπλουμ γιατί είχε πάρει πολύ ψιλά τον αμανέ ο τσαλαπετεινός.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
 Ζωγράφος - Συγγραφέας
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top