Select Menu


Πολλά έχουνε ακουστεί εις βάρος μας τα τελευταία χρόνια από τους ευρωπαίους και ειδικά από τους Γερμανούς. Όσο όμως μας υποτιμούν τόσο μεγαλύτερη δόξα αποκτά η αντίστασή μας εναντίον τους πριν από εβδομήντα πέντε χρόνια.

Ας δούμε όμως κατά πόσον έχουνε δίκιο;

Για να κρίνεις και να βαθμολογήσεις έναν άνθρωπο ή ένα λαό, πρέπει να μπεις στην ψυχή του, να δεις τι κρύβει και όχι αυτό που δείχνει. Πρέπει να τον κάνεις παρέα στις χαρές και στις λύπες του, να σου ανοιχτεί πάνω στο κρασί και τότε θα δεις τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Όλοι οι άνθρωποι όλων των λαών, θέλουν και προσπαθούν να δείχνουν κάτι περισσότερο απ' ότι είναι, αναλόγως του μορφωτικού τους επιπέδου και των συνθηκών που θα συναντήσουν στην καθημερινότητά τους.

Το μορφωτικό επίπεδο δεν έχει καμιά σχέση με την γνώση και την εγκυκλοπαιδική κατάρτιση και το λέω αυτό γιατί ξέρω επί πτυχίο δικηγόρο που γράφει το αμάξι με ήττα, αλλά και πολλούς ανθρώπους με πανεπιστημιακά πτυχία που πέραν τούτου δεν έχουν καμία γνώση εγκυκλοπαιδικών θεμάτων και καλλιέργεια .

Τα χρόνια που το χρήμα έρεε άφθονο και ήταν "επιτρεπτά τα δώρα" όπως έλεγε ο Αντρέας, κλέβοντάς τα όμως από το δημόσιο, φέρανε την Ελλάδα σ' αυτό το χάλι.

Τεράστιες παραγγελίες εξοπλισμών στο ΥΠΕΘΑ με αμύθητες μίζες, αλλά το ίδιο φαγοπότι γινόταν στα νοσοκομεία και σε όλο το δημόσιο.

Αφού η πολιτειακή αρχή έδωσε το παράδειγμα της ασύστολης κλοπής του δημοσίου χρήματος, άρπαζε ακόμα και η κουτσή Μαριώ ότι μπορούσε και από όπου μπορούσε.

Αφού αρπάζουν οι από πάνω γιατί να μην αρπάξω κι' εγώ, είπανε οι από κάτω.

Το δημόσιο άρχισε να παραγγέλλει μολύβια, στυλό, χαρτί υγείας και γραφομηχανής, γομολάστιχες, απορρυπαντικά και ένα σωρό άλλα ψιλολόγια περισσότερα απ' ό,τι χρειαζόταν όλη η Ευρώπη.

Και να τα φορτηγά TIR συνοδεία περιπολικών να ξεφορτώνουν μες τ' άγρια χαράματα στο νομισματοκοπείο την πραμάτεια τους, δανεικά λεφτά δηλαδή από την Ευρώπη, για να μπουκώνουνε το άπληστο πόπολο να τους ψηφίζει.

Πλασματικές υπερωρίες ανέβαζαν τα μισθολογικά έσοδα των δημοσίων υπαλλήλων και φούσκωναν υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στον ίδιο χορό της ασυδοσίας και της κραιπάλης οι διάφοροι συνδικαλιστές και οι παραγωγοί της Ελλάδας, έπαιρναν επιδοτήσεις με ψεύτικα δικαιολογητικά που τις σπαταλούσαν στα μπουζούκια και αγόραζαν πανάκριβες τζιπάρες για να πάνε στο χωράφι ή στο μαντρί καμαρώνοντας και όλοι ήτανε πανευτυχείς.

Ακόμα νοσταλγούν οι ανεγκέφαλοι την εποχή του Αντρέα που φάγανε με χρυσά κουτάλια και κάνουν σήμερα πως δεν γνωρίζουν πού οφειλόταν η ευημερία τους.

Οι πολιτικοί υπογράφανε αβέρτα δάνεια από το εξωτερικό και εισπράττανε τις ψήφους των αφελών εν ραστώνη ευρισκομένων ψηφοφόρων.

Σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα κατεδαφίστηκαν οι φιλικές προς τον άνθρωπο μονοκατοικίες με τα περιβολάκια τους και στη θέση τους αναγέρθηκαν πολυκατοικίες εκτός ανθρώπινης κλίμακας και στοιβάχτηκαν οι κάτοικοί τους ο ένας πάνω στον άλλο.

Πιστέψαμε πως αυτό ήταν ανάπτυξη και πρόοδος.

Χαμπάρι δεν έπαιρνε κανένας αρμόδιος, αλλά και να έπαιρνε δεν έβγαζε μιλιά μη χάσει τη δουλειά του. Κάποιος "αφελής" πριν αρκετά χρόνια σκέφτηκε πατριωτικά και κατήγγειλε πως στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας γινόντουσαν κλοπές στα τρόφιμα της κλινικής κι' αντί να του πούνε μπράβο, τον στείλανε για επιβράβευση στο Διδυμότειχο. Άμα θες ξαναμίλα κορόιδο !

Έγιναν και οι Ολυμπιακοί αγώνες που κόστισαν τα μαλλιά της κεφαλής μας με τις υπερκοστολογήσεις υπέρ των μεγαλοεργολάβων και ακολούθησε η κατάρρευση του χρηματιστηρίου.

Και μετά από αυτόν τον παράδεισο της αρπαχτής που αναπτύχθηκε η ιδιωτική περιουσία και συρρικνώθηκαν οι κρατικές παροχές σε υγεία και παιδεία, βρεθήκαμε στο χάος. Βγήκε ο λογαριασμός και αφού δεν είχαμε λεφτά να τον πληρώσουμε μας βάλανε να πλένουμε τα πιάτα της Ευρώπης για γενεές δεκατέσσερις και να πληρώνουμε με δόσεις.

Άρχισαν οι απολύσεις, το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα αλλά με το άνοιγμα πλήθους μαγαζιών με ταμπέλες ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ.

Δεν έμεινε σταυρουδάκι και χρυσό δόντι για δόντι σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τότε ξύπνησε ο λαός και άρχισε να αναρωτιέται πώς διάολο φτάσαμε ως εδώ;

Έλα ντέ; Πως φτάσαμε ως εδώ; Κανένας δεν ήθελε να παραδεχτεί πως έφταιγε κι' αυτός λίγο έως πολύ για την κατάντια.

Μέχρι που ο χοντρός από την μεγαλοπρεπή βίλα του στη Τζιά, τον έφτυσε κατάμουτρα υπενθυμίζοντάς του πως "μαζί τα φάγαμε".

Ο Σαμαράς μετά τα επαναστατικά ζάππεια , το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει μαζί τον Βενιζέλο ο εισπράκτορας των φόρων που επέβαλλαν οι Γερμανοί και να φέρει τους πολίτες σε μαύρη απελπισία.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να δίνει ελπίδα στο λαό, πως αυτό θα τον λυτρώσει από την Τρόικα που του είχε γίνει βραχνάς.

Άρχισε να ξυπνάει την εθνική του αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν καταχωνιασμένη στην κατάψυξη τού παραγεμισμένου ψυγείου της ευημερίας του.

Η αγανάκτηση εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η απελπισία, έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με την συμπαράσταση των ΑΝΕΛ, που ανέλαβαν αυτοί πλέον να βγάλουνε τα κάστανα απ' τη φωτιά.

Ο λαός για πρώτη φορά είδε τους αντιπροσώπους του να ιδρώνουν την φανέλα τους στον αγώνα εναντίον του αρτηριοσκληρωμένου κατεστημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα όχι του εμμονικού Σόιμπλε.

Με την πολιτική της η νέα κυβέρνηση ταρακούνησε Ευρώπη και Αμερική και τους έκανε να βλέπουν με συμπάθεια την προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει μια ανάσα από τον ασφυκτικό κλοιό της συνεχούς λιτότητας.

Οι Γερμανοί θυμίζουν συνεχώς πως πρέπει να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που έχουμε υπογράψει σαν κράτος επί Παπαδήμα, ΓΑΠ και Σαμαρά, αλλά έχουν επιλεκτική μνήμη και δεν θυμούνται τις δικές τους υπογραφές και υποχρεώσεις για τις αποζημιώσεις και την αρπαγή του εθνικού πλούτου που μας οφείλουν μετά την λήξη του Β΄ παγκόσμιου πολέμου που αιματοκύλησαν την Ευρώπη.

Εμείς δεν αρνούμαστε να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας απέναντί τους γιατί έχουμε φιλότιμο και θέλουμε να έχουμε "καθαρό το κούτελό μας", εν αντιθέσει με το δικό τους που στάζει αίμα από το αίμα των λαών της Ευρώπης του Α΄ και του Β΄ παγκόσμιου πολέμου.

Λάου λάου ρε παιδιά τους λέμε και θα τα πάρετε τα χρωστούμενα, ΝΑΪΝ λέει ο Σόιμπλε, εδώ και τώρα, διαφορετικά στα κρεματόρια.

Αφού στύψανε το Γιωργάκη που τους έκανε τη δουλειά τους, τον γελοιοποίησαν και τον πέταξαν σα λεμονόκουπα στα άχρηστα.

Το ίδιο κάνουνε και στον Αντωνάκη, αφού τον χρησιμοποίησαν, τον κάνανε για κλάματα και θα τον γράψει κι' αυτόν με μαύρα γράμματα η ιστορία μας.

Τώρα τι κάνουμε με τη νέα κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμένου;

Πρέπει όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως ποιόν ψηφίσαμε, να κάνουμε υπομονή και να δίνουμε κουράγιο στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης και να μην κάνουμε μικρόψυχη αντιπολίτευση που είναι υπέρ των Γερμανών που τραβάνε από τη μύτη ολόκληρη Ευρώπη.

Αντισταθείτε και καλό κουράγιο ρεεεεε!!! ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ !!!!

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top