Select Menu

1a1
«Οι ευρωκράτες δεν έχουν πολλά καλά να πουν για τους Έλληνες πολιτικούς, από τότε που η χώρα γονάτισε από την οικονομική κρίση. Όμως αξιωματούχος της Κομισιόν περιέγραψε τον Γιάννη Μπουτάρη ως "φάρο" ελπίδας.


Και άλλοι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ έχουν αναφέρει πως χάρη στον Γιάννη Μπουτάρη η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε νησί ελπίδας και πόλη-μοντέλο για όλη την Ελλάδα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα που αφιερώνει ένα άρθρο – ύμνο στον Έλληνα δήμαρχο.

«Ο Μπουτάρης όμως, δεν είναι ένας τυπικός έλληνας πολιτικός», αναφέρει στην συνέχεια η εφημερίδα η οποία κάνει λόγο στην πορεία του από την επιτυχημένη δυναστεία οινοποιίας μέχρι την πολιτική. Όπως αναφέρεται ο Μπουτάρης δεν βλέπει τον εαυτό του ως πολιτικό, αλλά σαν επιχειρηματία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει επιτυχώς ένα πρότζεκτ.

«Οι πολιτικές του Μπουτάρη επέδειξαν μια προοδευτική στάση απέναντι στις παλιές μνησικακίες που κρατούν την πόλη πίσω. Για να ενισχύσει την οικονομία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη ώστε να ενθαρρύνει τις Τουρκικές Αερογραμμές να ξεκινήσουν δρομολόγια πτήσεων μεταξύ των δύο πόλεων. Τώρα 100.000 Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη ετησίως και ο ίδιος αναφέρει πως «Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας», αναφέρει το άρθρο.



Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά αναφορά στην αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από το Ισραήλ, χάρη στις παρεμβάσεις του Μπουτάρη που έχει χαρακτηρίσει την «πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας», την περίοδο που 56.000 Εβραίοι από τη Θεσσαλονίκη εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί και το 450 ετών εβραϊκό νεκροταφείο καταστράφηκε.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην κίνησή του να φορέσει το Αστρο του Δαβίδ στην ορκωμοσία του ως δήμαρχος σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την θέση που κέρδισε η Χρυσή Αυγή στο δημοτικό συμβούλιο. Στις φετινές αρετές του Μπουτάρη συγκαταλέγεται επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα η σημαντική υποστήριξή του στο gay pride της πόλης, αλλά και το γεγονός πως έχει μιλήσει ανοιχτά για την μάχη του με τον αλκοολισμό ενώ δεν διστάζει να δείξει πόσο προοδευτικός είναι και δεν κρύβει τα τατουάζ του.

Ο Γιάννης Μπουτάρης διεκδικεί φέτος το βραβείο του δημάρχου της χρονιάς από το City Mayor Foundation. Ο 72χρονος πολιτικός είναι υποψήφιος μαζί με ακόμη 8 δημάρχους από την Ευρώπη και 19 ακόμη από όλο τον κόσμο.

http://www.planetnews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top