Select Menu

1a1
Ξεπερνάει κάθε όριο η ανικανότητα των ιταλικών αρχών να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τους αγνοούμενους της ναυτικής τραγωδίας στην Αδριατική, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής το πλοίο Normal Atlantic τυλίχθηκε στις φλόγες εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στο γκαράζ.


Την ώρα που οι νεκροί του Norman Atlantic έχουν φτάσει τους 10, ανάμεσά τους δυο Έλληνες, ο 57χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος και ακόμη ένας τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά, και (σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ) δυο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών που αναγνωρίστηκαν από συναδέλφους τους που εργάζονταν στην περιοχή της Νάπολης και στα θύματα της τραγωδίας προστίθενται και δυο Αλβανοί ναυτικοί που επέβαιναν στο ρυμουλκό Ιλλιρία και χτυπήθηκαν θανάσιμα από κάβους, οι ιταλικές αρχές έχουν χάσει τελείωσε το μπούσουλα με το θέμα των αγνοουμένων!

Νωρίτερα, τα Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι αγνοούμενοι της ναυτικής τραγωδίας είναι 40 εκ των οποίων οι 32 Έλληνες. Μετά, μεταδόθηκε από τη Rai πως οι λίστες των επιβατών μπορεί να είναι έως και πλαστές. Και τώρα, έρχεται ο εισαγγελέας του Μπάρι, που χθες διέταξε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, να αποκαλύψει ότι κανείς δεν ξέρει ποια είναι η τύχη 179 ανθρώπων!

Ο εισαγγελέας Τζουσέπε Βόλπε, είπε ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών στο Norman Atlantic ήταν 499 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί μετανάστες που κρύβονταν στα γκαράζ, γι’ αυτό και υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

«Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με 179 άτομα, αλλά ένα μέρος από αυτούς μπορεί να έχουν επιβιβασθεί σε εμπορικά πλοία» δήλωσε ο Ιταλός εισαγγελέας.

«Η δικαστική έρευνα βασίζεται, έως τώρα, στις καταθέσεις διασωθέντων και στο υλικό από κινητά τηλέφωνά τους» πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, το εμπορικό πλοίο «Αlby Jeanette» που μεταφέρει 39 διασωθέντες, προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Μανφρεντόνια, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top