Select Menu


Να θυμίσουμε πως το 2008 «που είχαμε χρεοκοπήσει» το χρέος ανερχόταν σε 105,8%!

Ταφόπλακα από την αναθεώρηση του ΑΕΠ δέχθηκε η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, καθώς αύξησε το ποσοστό χρέους Γενικής Κυβέρνησης κατά 3,5 εκατοστιαίες μονάδες, δημιουργώντας ακόμη υψηλότερη αφετηρία εκκίνησης. 

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, το χρέος Γενικής Κυβέρνησης το 2014 θα διαμορφωθεί στο 177,8% (φώτο 2) από 174,8% που ανέφερε η προηγούμενη εκτίμηση (φώτο 1), σημειώνοντας αύξηση 2,9 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ για το 2015 η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη και φτάνει σε 3,5 εκατοστιαίες μονάδες, αφού το χρέος από το 167,9% του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 171,4% του ΑΕΠ.


Η αρνητική αυτή εξέλιξη προκλήθηκε από την πτώση του ΑΕΠ κάτω από το ‘‘φράγμα’’ των 180 δισ. ευρώ το 2014, που έφερε η αναθεώρηση. 

Ταυτόχρονα δημιουργεί και νέα δεδομένα στις ήδη προβληματικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές».

Δημήτρης K. Καμμένος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top