Select Menu


Η συριακή πόλη Άιν αλ-Άραμπ - στη μεθόριο με την Τουρκία- πολιορκείται για δεύτερη ημέρα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κουρδικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους απομακρύνουν, όπως αναφέρει η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές βρίσκονται πλέον σε απόσταση μόλις 3 χλμ. ανατολικά από την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

Εκατοντάδες κούρδοι μαχητές οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, βαριά σοβιετικά πολυβόλα DShK και εκτοξευτές ρουκετών RPG αντιμετωπίζουν χιλιάδες τζιχαντιστές οι οποίοι διαθέτουν άρματα μάχης, βαρύ πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών των 220 χιλιοστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για εννέα κούρδους νεκρούς και έναν τζιχαντιστή κατά τη διάρκεια των μαχών της χθεσινής νύχτας.

Μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν περάσει στη Συρία για να βοηθήσουν τους πολιορκημένους κούρδους καθώς εάν οι τζιχαντιστές καταλάβουν το Άιν αλ-Άραμπ, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μακρά και συνεχή εδαφική λωρίδα στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιεί και ο αμερικανο-αραβικές συνασπισμός εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός πραγματοποιεί νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν φθάσει στις πύλες της κουρδικής πόλης της Συρίας Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά), ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός διεξήγαγε τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών στη γραμμή του μετώπου τους με τους Κούρδους, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Κομπανί", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν έκανε μέχρι στιγμής λόγο για νεκρούς. Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πλέον σε απόσταση μόλις 3 χλμ. ανατολικά απ' αυτή την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών, ιατρικών, στρατιωτικών και από την κοινωνία των πολιτών, σε όλη τη Συρία.

Αύριο αναμένεται να εγκρίνει το τουρκικό κοινοβούλιο την παροχή τουρκικών βάσεων στην προσπάθεια καταπολέμησης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τα σύνορα για να καταφύγουν στην Τουρκία.

enet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top