Select Menu



Ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την γνώμη των πολλών, άλλωστε η δημοκρατία βασίζεται σε αυτό το απλό θεώρημα.

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο λαός υποφέρει σε ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο των αντιμνημονιακών ψήφων, εάν δεν υπήρχε η περίπτωση να υπάρξει ο άμεσος αντίλογος (σωστός ή λαθεμένος, εμπαθής ή αμερόληπτος) ο οποίος θα έλεγε πως, ΟΧΙ  !

Ναι, πως όχι, διότι ο λαός απεφάνθη! Και το έκανε ωρίμως διότι (θα έλεγαν οι οπαδοί του μνημονίου) ακόμα και εάν υποφέρουν οι πολίτες αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της υποταγής! (μέσα και έξω από εισαγωγικά)

Κανείς δεν θα μπορούσε να πει τίποτα. Το φρέσκο αποτέλεσμα αποστομώνει.

Τα κόμματα που μάχονται το μνημόνιο (κατά την πτωχή μου γνώμη) δεν δικαιούνται κομπασμών. Δεν θεωρώ νίκη ούτε την επικράτηση της Δούρου στην περιφέρεια, ούτε την μη εισαγωγή υποψηφίου της ΝΔ στον δεύτερο γύρο για δημαρχία της Αθήνας.

Νίκη, θα ήταν κατλα την προσωπική μου άποψη, μία διαφορά ανάλογη του μεγέθους της φτώχιας, της ανέχειας, της υπομονής, της οργής, των δεινών, των φόρων, των αυτοκτονιών και των άλλων πολλών που συμβαίνουν γύρω μας.

Δέκα και πλέον μονάδες στα περισσότερα επίπεδα, θα συνιστούσε επικράτηση. Αυτή θα ήταν νίκη κατά την προσωπική μου αισιόδοξη αντίληψη.

Η πύρρεια επικράτηση των αντιμνημονιακών κομμάτων σε κάποια σημεία του αγώνα, δεν επιτρέπει ούτε ανάπαυση, ούτε την ανάταση καμίας χειρός. Σαφές.

Βεβαίως στον αντίποδα υπάρχει ο ορθός αντίλογος πως το πρόκριμα θα φανεί στις Ευρωεκλογές. Ορθόν, ίδωμεν.

Θα ήθελα ειρήσθω εν παρόδω, να επισημάνω ότι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι συνειδητοί ψηφοφόροι του (με την έννοια του ενστερνισμού του απολύτου των θέσεών του) και ως εκ τούτου χρειάζονται μεγάλη προσοχή στον ‘χειρισμό’ τους.

Όλοι εκείνοι οι οποίοι πλαισιώνουν με την παρουσία τους το εν λόγω κόμμα είναι φυγάδες άλλων κομμάτων (του Πασοκ οι περισσότεροι) οι οποίοι και έδωσαν ραντεβού στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Με αυτό θέλω να τονίσω ότι πολύ εύκολα σε περίπτωση κατά την οποία δεν δουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών και των ελπίδων τους να ανθίζει, να ευωδώνει, ένα ικανό μέρος αυτών πιθανόν στις επόμενες εκλογές να αποσκιρτήσει.

Λαμβάνοντας τώρα υπ’ όψιν την οργή που διακατέχει ένα αρκετά μεγάλο μέρος των ανθρώπων αυτών είναι δυνατόν να αποζητήσουν καταφύγιο και δράση στην Χρυσή Αυγή, η οποία προσφέρεται ως η μόνη συμπαγής δύναμη έτοιμη να αναλάβει δράση!.

Για το δίκαιο του θεωρήματος αρκεί να συμφωνήσουμε ότι οι ψηφοφόροι (του 16% περίπου όπως διαμορφώθηκε την Κυριακή στην Αθήνα) της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι όλοι φασίστες, αλλά προέρχονται στην πλειοψηφία τους από άλλα δημοκρατικότερα κόμματα τα οποία δεν κατάφεραν να τους συγκρατήσουν  ...και απόειδαν..

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με ένα ενδεχόμενο, επόμενο κακό, αντιμνημονιακό αποτέλεσμα, δεν πρέπει να μας εκπλήξει μία ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών του εν λόγω κόμματος.

Οι οργισμένοι αλήτρωτοι, θα βρουν απάγκιο εκεί όπου φαντάζονται ότι τους προσμένει η δικαίωση. Το είπαμε και άλλοτε ότι η οργή δεν είναι άριστος σύμβουλος, Μπορεί λοιπόν η αντίδραση να μην είναι η λογική αναμενόμενη, όμως εκ του αποτελέσματος κρίνονται άπαντες.

Κανείς επί του πρακτέου δεν μπορεί να κάνει τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να αντιδράσει τις προσεχείς ημέρες υπό τον φόβο ενός μικρού μακρού ενδεχόμενου, όπως επίσης και κανείς δεν θα πρέπει νιώσει έκπληξη στο μεσο μέλλον…

Κοντός ψαλμός άλλωστε...


 politisg.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top