Select Menu


Μετατροπή Βαλτικής και Πολωνίας σε ενδιάμεσο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Οι κινήσεις της Δύσης προκαλούν ξεκάθαρα την Ρωσία να επέμβει στην Αν. Ουκρανία, όπου πλέον έχουν καταλάβει όλοι ότι διατηρεί ζωτικής σημασίας συμφέροντα. ΤΟ ΝΑΤΟ συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία) και στην Πολωνία, θέτοντας τις περιοχές αυτές σε άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης σε περίπτωση που ξεσπάσει γενικευμένη σύρραξη.

Οι ηγεσίες τους πανηγυρίζουν, γιατί νομίζουν πως οι Αμερικανοί ήρθαν εκεί για να τους σώσουν από τους «κακούς Ρώσους», ενώ στην πραγματικότητα οι «σύμμαχοι» από την Δύση έχουν ξεκινήσει επιχείρηση προσέγγισης των ρωσικών συνόρων από τα δυτικά της «Αρκούδας», ρισκάροντας κατά αυτόν τον τρόπο την υπόσταση των βαλτικών χωρών και μετατρέποντας την περιοχή σε ενδιάμεσο πεδίο διαμάχης.

Το Βερολίνο τα έχει χαμένα, καθώς βλέπει να πραγματοποιείται αυτό που ήθελε να αποφύγει πάση θυσία: Κατάσταση αβεβαιότητας και ρευστότητας σε μια περιοχή που ευελπιστούσε να παγιώσει την γερμανική κυριαρχία με οικονομικά μέσα.

Η υπόθεση λοιπόν περιπλέκεται και μας δίνει να καταλάβουμε πως δεν πρόκειται να βρεθεί συμβιβαστική λύση σε βάθος χρόνου, αφού οι όποιες συνεννοήσεις μοιάζουν πρόσκαιρες. Οι παγκοσμιοποιητές διαβλέπουν πως η γεωοικονομική διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρασία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διπλωματικό τρόπο και προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι Ρώσοι είναι εκείνοι που οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο. Σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιούν το μένος πρώην σοβιετικών περιοχών, οι οποίες είχαν υποφέρει τα πάνδεινα από μια Σοβιετική Ένωση που στο τέλος κατά ένα περίεργο τρόπο τα έβρισκε πάντα με την Ουάσινγκτον.

Όμως η παρούσα κατάσταση είναι διαφορετική και στο τέλος οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να τα βρουν, όσο κι αν κρατήσει το διπλωματικό αλισβερίσι με τις αμφίσημες συμπεριφορές, κυρίως από την πλευρά του ΝΑΤΟ, που μπροστά στις κάμερες οι εκπρόσωποί τους το παίζουν ειρηνιστές, ενώ παράλληλα υπονομεύουν την ειρήνη χρησιμοποιώντας εξαρτημένα οικονομικά στους οίκους των παγκοσμιοποιητών κράτη για τις «βρωμοδουλειές». Οι χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία αλλά και η κυβέρνηση του Κίεβο παρασύρονται σε λάθος επιλογές, οι οποίες θα κοστίσουν ακριβά στους λαούς εκεί. Μακάρι να βγούμε ψεύτες…

pygmi.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top