Select Menu


Μόλις το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 2004 (67%).

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA/BFMTV/Groupe Nice-Matin, η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, το 42% των πολιτών της Γαλλίας χαρακτηρίζει το γεγονός μάλλον θετικό, ενώ πολύ θετικό είναι το 9%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 28% των ερωτηθέντων θεωρεί αντίθετα ότι είναι «μάλλον κακό» και το 10% «πολύ κακό», ενώ ένα 11% δεν απάντησε.

Ο σκεπτικισμός απέναντι στην ΕΕ είναι μεγαλύτερος μεταξύ των λιγότερο προνομιούχων ομάδων, δηλαδή των εργατών – μεταξύ των οποίων μόνο το 30% εκτιμά ότι είναι θετική η παρουσία της χώρας στην Ένωση. Αντίθετα η υποστήριξη προς την ΕΕ είναι μεγαλύτερη μεταξύ των στελεχών εταιρειών (78%) και των συνταξιούχων (62%).

Εξάλλου οι πιο φίλα προσκείμενοι στην ΕΕ είναι οι υποστηρικτές του κεντρώου Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem, 81%) και ακολουθούν αυτοί των Οικολόγων (79%), των Σοσιαλιστών (73%) και τέλος αυτοί του συντηρητικού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, 63%). Αντίθετα πιο ευρωσκεπτικιστές είναι οι υποστηρικτές του Αριστερού Μετώπου (37%) και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (12%).

Το βασικό συναίσθημα που προκαλεί η ΕΕ είναι για σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες είναι η ανησυχία (48%), ενώ μόνο το 18% δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ένωση και το 2% ότι είναι «ενθουσιώδες», με το 13% να είναι «αδιάφορο» και το 10% «εχθρικό» προς την ΕΕ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 24 Απριλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.048 ανθρώπων άνω των 18 ετών.

iefimerida

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top