Select Menu


Ο Ιησούς Χριστός είναι εσωτερικός,ζει μέσα στους εαυτούς μας! Το σκληρότερο σημείο της δοκιμασίας για τον Ιησού Χριστό,όταν γεννιέται στην καρδιά του ανθρώπου,είναι ακριβώς το κοσμικό δράμα,η Σταύρωση του. Στο ευαγγέλιο βλέπουμε τα πλήθη να ζητάνε την Σταύρωση Του. Αυτά τα πλήθη δεν είναι από το χθες,ούτε από ένα μακρινό παρελθόν,όχι!! Αυτά τα πλήθη βρίσκονται εντός μας,είναι τα "περίφημα" Εγώ.

Μέσα σε κάθε άνθρωπο ζούνε χιλιάδες άνθρωποι,το ''Εγώ''μίσος,το ''Εγώ'' νιώσε ζήλεια, το ''Εγώ''νιώσε φθόνο,το ''Εγώ''είμαι άπληστος κτλ. Είναι ξεκάθαρο ότι τα εσωτερικά πλήθη είναι τα Εγώ που φωνάζουν : Σταύρωσον,Σταύρωσον,Σταύρωσον!!!

Όσο αφορά τους τρεις προδότες,ήδη ξέρουμε από το χριστιανικό ευαγγέλιο ότι είναι ο Ιούδας,ο Πιλάτος και ο Καιαφας.Ποιός είναι ο Ιούδας;ο δαίμονας της επιθυμίας.Ποιός είναι ο Πιλάτος;ο δαίμονας του νου. Ποιός είναι ο Καιαφας;ο δαίμονας της κακής θέλησης. Είναι απαραίτητο όμως να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά για να είναι δυνατή η κατανόηση του μύθου.

Ο Ιούδας,ο δαίμονας της επιθυμίας ανταλλάσει τον Εσωτερικό Χριστό για 30 αργύρια, 3 + 0 = 3 καβαλιστικός υπαινιγμός. Με άλλα λόγια τον ανταλλάσει για λεφτά,για πολυτέλεια,για υλικές και ζωώδεις απολαύσεις. Κι όσο αφορά τον Πιλάτο αυτός είναι ο δαίμονας τπου μυαλού. Αυτός ο δαίμονας πάντα νίπτει τας χείρας του,δεν είναι ποτέ ένοχος. Έχει για όλα μια δικαιολογία,ένα επιχείρημα για να μην νιώθει ένοχος.


Πραγματικά,ζούμε δικαιολογώντας κάθε ψυχολογικό ελάττωμα που έχουμε μέσα στους εαυτούς μας,ποτέ δεν σκεπτόμαστε οτι είμαστε ένοχοι.

Υπάρχουν αυτοί που έρχονται και μου λένε:

"Κύριε, θεωρώ οτι είμαι ένας καλός άνθρωπος,δεν σκοτώνω,δεν κλέβω,είμαι φιλάνθρωπος,δεν είμαι φθονερός δηλαδή είμαι ένας ενάρετος άνθρωπος".

Κατά την άποψη τους είναι τέλειοι. Ε,λοιπόν αναρωτιέμαι τι να κάνω μπροστά σε τόση ''τελειότητα"; Αντίο! Επομένως ας δούμε τα πράγματα όπως είναι στην στυγνή τους πραγματικότητα.

Εκείνος ο Πιλάτος πάντα πλένει τα χέρια του,ποτέ δεν νιώθει ένοχος.Και όσον αφορά τον Καιάφα,πιστεύω ειλικρινά οτι αυτός είναι ο πιο διεστραμμένος από όλους.Σκεφθείτε τι ακριβώς είναι ο Καιαφας: Ο Εσωτερικός Χριστός πολλές φορές χρίζει κάποιον Ιερέα ή Δάσκαλο,έναν μυημένο,ώστε αυτός να καθοδηγήσει τους αμνούς του και να τους φροντίσει. Του δίνει την εξουσία να οδηγήσει το εκκλησίασμα,και αυτός ο Ιερέας,ο Δάσκαλος ή ο Μυημένος αντί να οδηγεί τον λαό του σοφά,πουλάει τα σύνεργα των μυστηρίων,κάνει πορνείο την αγία τράπεζα,μοιχεύει τους μαθητές κ.ο.κ.


Συμπέρασμα: προδίδει τον Εσωτερικό Χριστό.
Είναι επώδυνη αυτή η πράξη; φυσικά!

Είναι φριχτή,είναι η πιο βρώμικη προδοσία που μπορεί να υπάρξει.

Και δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι είναι πολλές οι θρησκείες που πόρνευσαν τους εαυτούς τους και είναι πολλοί οι Ιερείς που πρόδωσαν τον Εσωτερικό Χριστό.

Δεν καταδεικνύω καμμία συγκεκριμένη σέκτα,όχι,μιλάω για το σύνολο των θρησκειών του κόσμου.

Έχει συμβεί ακόμα και σε εσωτερικές ομάδες,κατευθυνόμενες από αληθινά μυημένους,να έχουν προδοθεί πολλές φορές από αυτούς, προδίδουν τον Εσωτερικό Χριστό και αυτό είναι οδυνηρό,απείρως οδυνηρό.


Ο Καιάφας λοιπόν είναι ο πιο βρώμικος από όλους.

Σκεφτείτε λοιπόν για μια στιγμή,τον κοσμικό Χριστό μέσα στα βάθη του καθενός σας,τον φορέα όλων των διανοητικών και συναισθηματικών σας διεργασιών, που πολεμάει για να σώσει τον καθένα σας υποφέροντας ανείπωτα και τα δικα σας .

Εγώ να επαναστατούν εναντίον του,να βλασθημούν,να τον μαστιγώνουν και να βάζουν στο κεφάλι του το αγκαθωτό στέμμα. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα του θείου δράματος βιωμένο εσωτερικά στον καθένα μας.

Τέλος ο Εσωτερικός Χριστός θα πρέπει να ανέλθει στον Σταυρό του και να κατέβει στον Άδη ''Σταυρόν γαρ υπομείνας δι'ημάς,θανάτω ,θάνατον,ώλεσεν". Αυτή είναι η τελευταία πράξη που κάνει. Αργότερα ανασταίνεται μέσα στον μυημένο και ο μυημένος ανασταίνεται μαζί του. Τότε μόνο η μεγάλη αποστολή έχει ολοκληρωθεί.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top