Select Menu

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Χαράς ευαγγέλια αυτές τις μέρες στο ΧΑ Αθηνών (εκεί που λέγαμε «και διηγώντας τα να…κλαίς!»), όπως... και στα Διεθνή σε ότι αφορά την Ελλάδα και τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα 10ετούς διάρκειας (λιγότερες χαρές με τα 30ετούς διάρκειας).

Έπεσε το επιτόκιο σχεδόν 60 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα στο 8.1% για τα 10ετούς διάρκειας, αλλά κρατήθηκε στο 7.75% για τα 30ετή.

Δρόμος Σωτηρίας; Μπα, είναι γεμάτος λακκούβες οι δρόμος!

«Διέρρευσε» η είδηση ότι κάποιοι «σοβαροί άνθρωποι» στην Ε.Ε. ήδη συζητούν την πιθανότητα επιμήκυνσης των 30ετών υποχρεώσεών μας στα 50 χρόνια και με παράλληλη μείωση του επιτοκίου αποπληρωμής των δανείων κατά 0.5%.

Χάρηκαν «χαρά μεγάλη οι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ» της διεθνούς τοκογλυφίας εντός και εκτός Ελλάδος (μυρίζει κέρδη η είδηση) και υποθέτω κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους στον δυναμικό πυρήνα αλλά και στην περιφέρεια της δικής μας κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης…

Λακκούβες στο δρόμο…

Το «πονηρό» της είδησης έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ θα συνδέεται με το ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (δηλαδή το τρίτο μνημόνιο!!!) Σαν

μαθητής 3ης τάξης Γυμνασίου έβαλα 3 θαυμαστικά για να το συνδέσω με το ΤΡΙΤΟ μνημόνιο που η Συν-Κυβέρνηση… ξορκίζει…

Το επόμενο «πονηρό» είναι η αναφορά στο μέγεθος των οφειλών μας που μας κοιτάζει από το ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ ΥΨΟΣ της σχέσης του 176% μεταξύ του ΑΕΠ και του χρέους… Με άλλα λόγια ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, όπως δηλώνουν κάποιοι αναλυτές, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ και νέο… «κούρεμα», και εάν το ερώτημα είναι σε ποιανού το κεφάλι θα γίνει κούρεμα, μπορούμε να πούμε:

Στο δικό μας… 

reuters.com

Θα αντιτάξει κάποιος καλοπροαίρετα, «μα κ Πιπερόπουλε, οι Γερμανοί και όχι μόνο αντιτίθενται σε ένα νέο κούρεμα καθώς εκείνο που έκαναν με το περιβόητο και ιστορικό πλέον PSI οι κκ Παπαδήμος και Βενιζέλος είναι σχετικά φρέσκο και ήταν πολύ οδυνηρό…»

Σωστά, αλλά εφόσον ένα και ένα κάνουν δύο, και δύο και δύο κάνουν τέσσερα ΟΛΑ αυτά τα «τσαλιμάκια» των Διεθνών Αγορών με τα επιτόκια και τις αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων 10ετούς και 30ετούς διάρκειας μπορεί, κοντολογίς, να καταρρεύσουν ως ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΠΫΡΓΟΙ…

Το 2014 στο τιμόνι ΔΕΝ είναι ο κ Παπαδήμος είναι ο κ Σαμαράς αλλά ο κ Βενιζέλος παραμένει όπως και το 2012 Συν-Κυβερνήτης και έχουμε ΔΙΠΛΕΣ (και είναι ανοικτό το θέμα των ΤΡΙΠΛΩΝ εκλογών…)

Θα ακούσουμε πολλά τους ερχόμενους μήνες, θα «διαρρέουν» συνεχώς περισσότερα «μυστικά», θα κάνουν τραμπάλα οι ΑΓΟΡΕΣ και μαζί τους οι ΕΛΠΙΔΕΣ μας αλλά προσωπικά παραμένω ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ:

Τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top