Select Menu


Ναι στο νέο Σύνταγμα φέρεται να ψήφισε η πλειοψηφία των Αιγυπτίων, που συμμετείχε στο δημοψήφισμα το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στη χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών, στις κάλπες προσήλθε το 55 τοις εκατό των πολιτών, ενώ το ποσοστό, που ενέκρινε το Νέο Σύνταγμα φτάνει το 95 τοις εκατό.

Η ευρεία αποδοχή των μεταρρυθμίσεων που προωθεί Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ανοίγει το δρόμο για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Το νέο σύνταγμα είναι άλλωστε έργο μιας επιτροπής η οποία διορίστηκε από τη μεταβατική κυβέρνηση την οποία συγκρότησε ο Σίσι μετά τις 3 Ιουλίου, και την απομάκρυνση από την εξουσία του Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε καλέσει τα μέλη της να μποϋκοτάρουν την ψηφοφορία.

sigmalive.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top