Select Menu


Δε φαίνεται να συμμερίζονται το αίτημα της Ελλάδος, για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, οι Ελβετοί. Κάτι τέτοιο δήλωσε ρητά η ελβετή υπουργός Οικονομικών, Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ στο περιθώριο του Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «FinanzNachrichten.de», η κυρία κυρία Βίντμερ-Σλουμπφ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και σημείωσε ότι, «σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές. Δεν μπορεί να ισχύει ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει να πληρώσουν τώρα αναδρομικά φόρους, για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό».

Ανάλογη συμφωνία έχει επιτευχθεί με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ η αντίστοιχη συμφωνία με τη Γερμανία δεν εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη συμφωνία με την Ιταλία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top