Select Menu

Ο δρόμος προς το Μουντιάλ έχει μπει στην τελική του ευθεία. Αν έπρεπε να το παρομοιάσουμε με κάτι, τότε σίγουρα μπορούμε να το πούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ποδοσφαίρου.



Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές κουλτούρες, ποδοσφαιρική ελίτ, μεγάλοι παίκτες, άλλες παραδόσεις από τους φιλάθλους διαμορφώνουν έναν διαφορετικό αριθμητή, με κοινό παρανομαστή το ποδόσφαιρο.

Τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται στο ποδόσφαιρο είναι υψηλά και προφανώς δεν έχουν να κάνουν μονάχα με το άθλημα αυτό καθ’ αυτό.

Η αθλητική εταιρία PUMA που φτιάχνει τις ποδοσφαιρικές εμφανίσεις της Ουρογουάης, επέλεξε να δημιουργήσει ένα βίντεο με το «Φάντασμα του 50», που αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στον Θεσμό του Μουντιάλ. Όπου «Φάντασμα του 50», βάζουμε τη νίκη της Ουρουγουάης επί της Βραζιλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στο Μαρακανά.

Δημιούργησε μια λέξη, το «Μαρακανάζο» που χρησιμοποιείται για να καταδείξει μια τεράστια ποδοσφαιρική έκπληξη, δηλαδή την επικράτηση της ασθενέστερης ομάδας επί της χειρότερης.

Γυρνώντας 63 χρόνια πίσω, οι Ουρουγουανοί αντιμετωπίζουν την Βραζιλία που, λόγω του συστήματος που λειτουργούσε η τότε διοργάνωση χρειαζόταν είτε νίκη είτε ισοπαλία για να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο κόσμος στο γήπεδο ξεχειλίζει, και είναι ο αγώνας στο οποίο έχει σημειωθεί ρεκόρ προσέλευσης σε παιχνίδι ποδοσφαίρου με τους παρευρισκόμενους να ξεπερνούντους 200 χιλιάδες ανθρώπους.

Οι Βραζιλιάνοι σε κλίμα ευφορίας και πανηγυρισμών θεωρούν δεδομένη την νίκη τους, και ο μόνος που δείχνει να προβληματίζεται είναι ο προπονητής Φλάβιο Κόστα. Παρ’όλα αυτά, οι Βραζιλιάνοι παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Φριάκα σκοράρει και μετατρέπει το γήπεδο σε ένα ηφαίστειο πανηγυρισμών και προσμονής για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Οι Ουρουγουανοί απαντούν με δυο γκολ των Σκιαφίνο και Τσίτζια παίρνοντας τη νίκη. Και στα τελευταία 10 λεπτά επικρατεί νεκρική σιγή στο κατάμεστο γήπεδο. Οι Ουρουγουανοί διατηρούν το προβάδισμα και η ιστορία όλων των εμπλεκόμενων Βραζιλιάνων με το παιχνίδι ξεπερνά τα στενά όρια του ποδοσφαίρου.

Ο Τερματοφύλακας Μοασίρ Μπαρμπόσα περνά μια μαύρη ζωή καθώς ουδείς του απευθύνει τον λόγο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την ήττα. Οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών δεν αγωνίζονται ποτέ ξανά στην εθνική. Οι Δημοσιογράφοι που περιέγραψαν τον αγώνα χάνουν τις δουλειές τους και η υπερβολή για μια ποδοσφαιρική ήττα ξεπερνά κάθε επίπεδο.

Με την ιστορία να έχει εν μέρει παραγράψει τα όσα θλιβερά συνέβησαν, η PUMA δημιούργησε το έξυπνο και χιουμοριστικό βίντεο που ακολουθεί.



http://www.tsemperlidou.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top