Select Menu


Απόρρητα έγγραφα τα οποία αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν κάνουν λόγο για συλλογή από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων καταλόγων επαφών στο διαδίκτυο από προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπηρεσίες άμεσης συνομιλίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post και ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα συλλογής «απορροφά» και αποθηκεύει λίστες επαφών και διαδικτυακών «φίλων» από όλο τον πλανήτη.

Με το εργαλείο SCISSORS («Ψαλίδι»), παράλληλα, η υπηρεσία διευκολύνεται να απορρίπτει τον άχρηστο όγκο πληροφοριών και να κρατά μονάχα ότι εμφανίζεται χρήσιμο.

Ο συγκεκριμένος ρυθμός συλλογής αντιστοιχεί περίπου σε συλλογή δεδομένων 250 εκατομμυρίων χρηστών το χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικής Ασφαλείας, ο οποίος επιβλέπει τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι στόχους της υπηρεσίας αποτελούν ύποπτοι για τρομοκρατία, εμπόριο λευκής σαρκός και ναρκωτικών «και όχι ο μέσος Αμερικανός», ενώ πρόσθεσε ότι οι όροι με τους οποίους γίνεται η συλλογή των συγκεκριμένων δεδομένων εγκρίνονται από το γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Σημαντικό στοιχείο αποτελούν οι λίστες επαφών για τις μυστικές υπηρεσίες, σε σχέση με το αρχείο τηλεφωνικών κλήσεων, καθώς περιέχουν πολλές φορές επιπλέον στοιχεία για τα εμπλεκόμενα σε επαφή πρόσωπα.

iefimerida.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top