Select Menu





Γράφει ο Κούρκουλος
"Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 ανήλθε σε 7.965,9 εκατ. ευρώ (10.154,1 εκατ. δολάρια) έναντι 10.175,6 εκατ. ευρώ (14.174,6 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ,

21,7%

ΔΗΛΑΔΗ

Αφού πέρσι (2011) το εμπορικό μας έλλειμμα χωρίς πετρελαιοειδή "έκλεισε" στα 16 δις € (10.2 δις για Ιαν.-Ιουλ. 2011, έναντι 8 δις για τους ίδιους μήνες φέτος), κι αφού η τάση μείωσης συνεχίζεται (λόγω Ύφεσης), αν όχι επιταχύνεται έντονα λόγω Ύφεσης, το φετινό εμπορικό έλλειμμα θα "κλείσει" πολύ κάτω από 12.5 δις €, λογικά γύρω στα 11δις €. Σε αυτο ας προσθέσουμε και το εμπορικό έλλειμμα στα πετρελαιοειδή, αναλογικά (κατά 21.7%) μειωμένο, δηλαδή 11 δις € x (100-21.7%) = 8.6 δις €, και με τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση γύρω στα 8. Εδώ να σημειώσουμε ότι με το εκτεταμένο λαθρεμπόριο στα καύσιμα, και με τις ψηλές τιμές που αγοράζουμε το αργό πετρέλαιο, ΛΟΓΩ και πάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απαγόρευση αγοράς από Ιράν τουλάχιστον) το πραγματικό έλλειμμα στα πετρελαιοειδή μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο.

Ας πάρουμε όμως το κακό σενάριο, δηλαδή να δεχτούμε τα δεδομένα ΤτΕ και ΕΛΣΤΑΤ, πάλι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2012 θα "κλείσει" κάπου στα 11+8 = 19 δις € (24.4 δις $, με τη σημερινή υπερτιμημένη για το ευρώ ισοτιμία)

Συνεπώς, αν φύγουμε από τη θανατηφόρα αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι αν υποθέσουμε θα χρειαστούμε 2 χρόνια (κακό σενάριο) να ξαναγίνουμε αυτάρκεις σε τρόφιμα - καύσιμα - καθημερινά μηχανήματα (σε φάρμακα έχουμε πολύ περισσότερες εξαγωγές ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ), θα χρειαστούμε το πολύ 38 δις € ή, σωστότερα, 49 δις $.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ;

1. Μόνο τα αποθέματα χρυσού του Κράτους είναι 75 τόνοι (αυτά που φυλάσσει η ΤτΕ στην Αθήνα), δηλαδή αξίας (με 1772 $/oz) πάνω από 4 δις $. Καλύπτουμε δηλαδή 4 μήνες εμπορικού ελλείμματος, μόνο με αυτό.

2. Τα βεβαιωμένα κοιτάσματα χρυσού (2) υπολογίζονται σε πάνω από 450 τόνους μόνο στη Β. Ελλάδα, δηλαδή περίπου 26 δις $. Οι πάντες περιμένουν ο χρυσός να συνεχίσει να ανεβαίνει. Αν τα τιτλοποιήσουμε, λοιπόν, και πουλήσουμε "χρυσά ομόλογα" στις Διεθνείς Αγορές, αντί να τα χαρίσουμε σε Μπόμπολες και Goldmann Sachs (όπως προσπαθεί η Ευρω-Χούντα) δεν θα "πιάσουμε" 13 δις $ "ζεστά"; Δηλαδή μόνο με το χρυσό που φυλάσσει η ΤτΕ και την τιτλοποίηση των κοιτασμάτων μας, μαζεύουμε τουλάχιστον 17 δις $, ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ! Χψρίς καμία στέρηση!

3. Ρώσοι και Αμερικάνοι δεν θα επιζητήσουν τη "φιλία" μας; 200 δις $ έδωσε ο Πούτιν στην Ουκρανία μόνο για τη ναυτική βάση της Οδησσού!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top