Select Menu

Μετά την καινούργια καταγγελία Γεωργαντά, σύμφωνα με την οποία Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, ο κ Τέρενς Κούικ έσπευσε να καταθέσει ερώτηση/αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών. Συγκεκριμένα του ζητάει να μελετήσει σοβαρά(!) την καταγγελία Γεωργαντά, επειδή αν όλα τα αναφερόμενα στην καταγγελία είναι αληθινά “πρόκειται για την μεγαλύτερη προδοσία που συντελέστηκε εναντίον του Ελληνικού Έθνους από της σύστασής του.” Προτείνει επίσης, για λογαριασμό της Βουλής, να ζητήσει ο Υπουργός των Οικονομικών συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα ερωτήματα που ο κ Κουικ παραθέτει.
ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΙΚ,
απλά πράγματα :

1. Τα εγκλήματα ερευνώνται από την αστυνομία και από εξειδικευμένους δικαστικούς λειτουργός και όχι από υπουργούς. Συνεπώς, την καταγγελία και όλα τα στοιχεία που έχετε στην διάθεσή σας έπρεπε να τα πάτε στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα και όχι σε υπουργό. Μιλάω και για άλλα στοιχεία, επειδή αν θυμάμαι καλά, έχετε πάρει συνεντεύξεις από την κ Γεωργαντά και ενδέχεται από αυτές ή από άλλες έρευνες που κάνατε ως δημοσιογράφος, να έχετε και άλλο υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση. Δεν πειράζει όμως. Θα τα πάω εγώ και οι αναγνώστες του άρθρου αυτού. Βασικά την καταγγελία Γεωργαντά, μαζί με τα δικά μου σχόλια ( δείτε τα εδώ Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, τα έστειλα ήδη στην Αντινομία και στην Ένωση Εισαγγελέων όπως θα δείτε στο τέλος του σχετικού άρθρου . Τώρα θα στείλω και τις εύλογες απορίες και εικασίες σας, για να τους βοηθήσω περαιτέρω.

2. Αμφιβάλλω ότι έχετε δικαίωμα να ζητήσετε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Εξηγώ : κατά την ταπεινή μου γνώμη, σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν είσαστε βουλευτής (αντιπρόσωπος του Έθνους) ούτε εσείς ούτε οι υπόλοιποι 299, καθώς δεν έχετε εκλεγεί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όταν άρχισε και η θητεία σας (17 Ιουνίου ) αλλά έχετε διοριστεί, πράγμα το οποίο απαγορεύεται από το Σύνταγμα που ρητά προβλέπει ότι οι βουλευτές ( όλοι δηλαδή …) εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα (51.3Σ) και εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών 53.1Σ) . Και επειδή “η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας” δεν χάνω ευκαιρία να τα υπενθυμίζω όλα αυτά, μήπως εκείνοι που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση με ακούσουν.

3. Λέτε σε ένα σημείο “ Υπενθυμίζω ότι η καταγγελία αναφέρονταν στις αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες συνεχείς διογκώσεις του ελλείμματος του 2009 μέσα στο διάστημα Οκτώβριο του ΄09 έως Οκτώβριο του ΄10, ένα έλλειμμα που «βαπτίσθηκε» πολλές φορές σε αυτό το διάστημα ως 9%, ως 12%, ως 12,5%, ως 12,7%, ως 13,6%, ως 15,4% και τελικά ως 15,8% του ΑΕΠ, με παράλληλο φυσιολογικό αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των spread και συνεπώς την αδυναμία της Ελλάδος να δανείζεται από τις αγορές, και τελικά την ένταξή μας στα 2 μνημόνια με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα επαχθή μέτρα που λήφθηκαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού.”

Όχι κύριε ! Αποτέλεσμα αυτής της μανούβρας ήταν η άνευ λόγου σύναψη των δυο δανειακών συμβάσεων με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία ( βλέπε παραίτηση από ασυλία της χώρας και της περιουσίας της, εισαγωγή στο αγγλικό δικαίο και παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου κλπ) η πρώτη και την διοίκηση της χώρας από τους δανειστές η δεύτερη. Τα μνημόνια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και μπορούσαν άνετα να είναι εντελώς διαφορετικά. Τα συγκεκριμένα μνημόνια έγιναν μόνο για να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες ώστε η αποπληρωμή των δανείων να είναι εντελώς ανέφικτη λόγω της συνεχόμενης μείωσης του ΑΕΠ και της αύξησης των δανειακών αναγκών που προκαλούν. Ο σκοπός ;;; Να κηρυχτεί τελικά η στάση πληρωμών και να ενεργοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα των δανειστών να προχωρήσουν σε αναγκαστική ικανοποίηση των απαιτήσεων τους. Αφού πρώτα μας αναγκάσουν βέβαια να πουλήσουμε όλα τα ασημικά έναντι πινακίου φακής. Όσα δεν έχουν υποθηκευτεί δηλαδή. Αυτά θα τα πάρουν δωρεάν.

Περιττό να πω ότι όλα αυτά τα αναφέρω και στην καταγγελία μου στην Χάγη την οποία παρουσιάσατε παλιότερα στην εκπομπή σας στο Kontra Channel και έτσι δεν καταλαβαίνω την σύγχυση σας. Ακόμα πιο περιττό είναι να αναφέρω ότι αυτά και πολύ χειρότερα, έχει καταγγείλει δημόσια και ο κ Κασιμάτης τον οποίο αποκλείεται να μην έχετε ακούσει ποτέ.

Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση ( 12 Μαΐου 2011)

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:
Βίντεο 1
Βίντεο 2
Βίντεο 3Η ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ :

“ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Κύριε Υπουργέ,

Η ακόλουθη Ερώτηση θα έπρεπε να έχει ως αποδέκτες τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και όλο το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεών του από το 2009 και εντεύθεν, προεξάρχοντος του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πλην, όμως, την καταθέτω σε εσάς, διότι εσείς είστε σήμερα Υπουργός Οικονομικών της χώρας, εσείς έχετε τη ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπό την εποπτεία σας, εσείς είστε ο κύριος διαπραγματευτής (αν γίνονται διαπραγματεύσεις και όχι παράδοση της Ελλάδας) με τη Τρόικα και εσείς είστε ο αρμόδιος να μου απαντήσει μέσω του κοινοβουλευτικού μου έργου.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι σίγουρος ότι θα είδατε ο ίδιος ή θα σας ενημέρωσαν οι συνεργάτες σας όπως οφείλουν για τέτοια ζητήματα, μία ανάλυση – σοκ της κας Ζωής Γεωργαντά, μέχρι πρόσφατα μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ με έγκριση της Ελληνικής Βουλής, σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Αναρτήθηκε στην έγκριτη δημοσιογραφική ιστοσελίδα attikanea.blogspot.gr της δημοσιογράφου κας Πόπης Σουφλή.

Ίσως ορισμένοι να νόμισαν ότι το θέμα ξεχάστηκε. Μάλιστα πιστεύω ότι πολλά μέλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ελπίσανε ότι, μετά από την πρώτη καταγγελία της κας Γεωργαντά περί διογκωμένου ελλείμματος, πριν 12 μήνες, που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα και τελικά την σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής αποτελούμενης μόνο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα πλήρως αναμενόμενα «αθωωτικά» αποτελέσματα, το θέμα ίσως να είχε «θαφτεί» για πάντα.

Τέτοια θέματα όμως δεν είναι δυνατόν να θαφτούν, παρ’ όλες τις λυσσώδεις προσπάθειες ορισμένων. Όσες παρωδίες «Εξεταστικών Επιτροπών» κι αν συσταθούν και όσα «αθωωτικά» συμπεράσματα κι αν προκύψουν.

Υπενθυμίζω ότι η καταγγελία αναφέρονταν στις αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες συνεχείς διογκώσεις του ελλείμματος του 2009 μέσα στο διάστημα Οκτώβριο του ΄09 έως Οκτώβριο του ΄10, ένα έλλειμμα που «βαπτίσθηκε» πολλές φορές σε αυτό το διάστημα ως 9%, ως 12%, ως 12,5%, ως 12,7%, ως 13,6%, ως 15,4% και τελικά ως 15,8% του ΑΕΠ, με παράλληλο φυσιολογικό αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των spread και συνεπώς την αδυναμία της Ελλάδος να δανείζεται από τις αγορές, και τελικά την ένταξή μας στα 2 μνημόνια με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα επαχθή μέτρα που λήφθηκαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Έχουν περάσει ακριβώς 12 μήνες από τις πρώτες καταγγελίες. Αλλά η κα Γεωργαντά δεν έμεινε άπραγη. Και έρχεται τώρα στα πλαίσια μιας συνέντευξής της στην έγκριση ιστοσελίδα attikanea.blogspot.gr μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας ανάλυσης, να προσπαθήσει να αποδείξει για μία ακόμα φορά το αληθές των περσινών της καταγγελιών.

Κύριε Υπουργέ σας ζητώ να μελετήσετε σοβαρά την ανάλυσή της – όχι μόνο το κείμενο της συνέντευξής της – αλλά και όλες τις αναφερόμενες παραπομπές που μας αποκαλύπτουν άλλες σχετικές μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν πλήρως το τελικό συμπέρασμα της ανάλυσης της κας Γεωργαντά, η οποία επιμένει ότι ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009 ΗΤΑΝ 3,9% ΤΟΥ ΑΕΠ!! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι αν όλα αυτά αληθεύουν, πρόκειται για την μεγαλύτερη προδοσία που συντελέστηκε εναντίον του Ελληνικού Έθνους από της σύστασής του. Και ότι πρέπει να παραπέμψουμε άμεσα ΟΛΟΥΣ όσους εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, στη Δικαιοσύνη!

Και το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, ως Βουλή των Ελλήνων, είναι να απαιτήσουμε άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα ερωτήματα που παραθέτω απευθυνόμενος σε εσάς, τον σημερινό Υπουργό των Οικονομικών:

1. Με ποία τεκμηριωμένη αιτιολογία μεταφέρθηκαν 18,214 δις ευρώ, με καθ’ ολοκληρίαν αδιαφανή, αυθαίρετο-ανεξέλεγκτο τρόπο και με κατεπείγουσες διαδικασίες, από τον τομέα των μη-χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον τομέα της γενικής κυβέρνησης διογκώνοντας το έλλειμμα κατά τουλάχιστον 8 ποσοστιαίες μονάδες; Πού είναι οι στατιστικές μελέτες που έγιναν (εάν έγιναν!) που απαιτούνται από το ESA95 (Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς) για να αιτιολογηθεί αυτό;

2. Με ποια τεκμηριωμένη αιτιολογία καταχωρήθηκαν στο έλλειμμα 3,8 δις ευρώ νοσοκομειακών δαπανών ενώ ήταν ανεξέλεγκτα υπολογισμένες και δεν είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με τον νόμο;

3. Με ποία τεκμηριωμένη αιτιολογία καταχωρήθηκαν 5,4 δις ευρώ αξία SWAPS 2001 που δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο δημόσιο χρέος ούτε του 2009, αλλά ούτε και προηγουμένων ετών;

4. Με ποια τεκμηριωμένη αιτιολογία καταχωρήθηκαν στο έλλειμμα 0,5 δις ευρώ από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2009 επειγόντως από την τότε κυβέρνηση εν μέσω δικών της προβλέψεων για δεινή λιτότητα;

5. Αληθεύει ότι η καταχώρηση στο έλλειμμα του ΄09 των ανωτέρω «βαρών» ήταν σύμφωνα με την μελέτη της κας Γεωργαντά αυτό που οδήγησε στην αυθαίρετη διόγκωσή του στο 15,8% από το 3,9% που έπρεπε να είναι;

6. Θα ανοίξετε νέο φάκελο έρευνας για να διερευνηθούν οι κατηγορίες για τη τεράστια ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος (όπως του προσάπτουν) παρέβηκε το καθήκον του απέναντι στον νόμο με την παράνομη αγνόηση και παραμερισμό του Συμβουλίου, καθώς και με την άρνησή του να διερευνήσει την νομιμότητα (μεθοδολογική τουλάχιστον) της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ και των μεγεθών του ελλείμματος που του παρέδωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών που διατελούσε χρέη προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι και τον Ιούλιο 2010;

7. Γιατί επιλέχτηκε το 2009 που και οι αγορές ευρίσκοντο σε έξαρση λόγω της διεθνούς κρίσης και με το παραμικρό θα έχαναν την εμπιστοσύνη τους στην χώρα μας, για την οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο 2009 δεν είχε τεθεί θέμα δυνατότητας αποπληρωμής των χρεών της;

8. Γιατί «φιμώθηκαν» οι διαφορετικές απόψεις του Συμβουλίου;

9. Γιατί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat πραγματοποιούσαν συνεχείς μυστικές διαβουλεύσεις, πίσω από τις πλάτες του Συμβουλίου;

10. Γιατί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat δεν δημοσιοποίησαν τις μελέτες (αν υπήρχαν) που υποτίθεται ότι έπρεπε να γίνουν πριν την αναταξινόμηση;

11. Γιατί προχώρησαν στην αναταξινόμηση των ΔΕΚΟ χωρίς ταυτόχρονα να προβούν στην πάγια τακτική της αναθεώρηση του ΑΕΠ πριν οιαδήποτε αναταξινόμηση οικονομικών μονάδων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ”

Η επιστολή του κ. Τ. ΚΟΥΙΚ από http://netakias.wordpress.com/2012/09/23/greekstatistcs/, η εικόνα από emprosdrama.blogspot.com

Μετά την δημοσίευση το κείμενο θα σταλεί στους ίδιους παραλήπτες με το προηγούμενο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top