Select Menu


Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να έχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της κατάργησης των σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή και της λειτουργίας σε αυτές κέντρων φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη και όλων των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεταξύ των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι από μέρους της πολιτείας δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι τοπικοί φορείς υπογράμμισαν επίσης ότι η μεταφορά μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή της Θράκης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Επίσης, όλοι τάχθηκαν κατά της κατάργησης των δυο σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή σημειώνοντας ότι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τοπική οικονομία.

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Έγκλημα εις βάρος της Θράκης

Ο γνωστός για την αγωνιστικότητά του και για την αγάπη του για την πατρίδα, μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, δεν δίστασε να τοποθετηθεί στην μετακίνηση των λαθρομεταναστών στην Θράκη.

Μέσα από μία καταδικαστική ανακοίνωση για την κυβέρνηση Σαμαρά, κάλεσε τους Θρακιώτες να ξεκινήσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, προκειμένου να μην μετατραπεί η Θράκη σε θύμα μίας εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής.
Πρός τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Επαρχίας μας.
Αγαπητοί μου, αδελφοί και αδελφές ἐν Χριστῷ

Απευθύνομαι σε όλους σας σήμερα με βαρειά θλίψη στην καρδιά μου, όχι για να σας πανικοβάλω αλλά για να σας ενημερώσω, προκειμένου να συμπαραταχθούμε σε αγώνες για την αποτροπή ενός μοιραίου λάθους το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά της ιδιαίτερης Πατρίδος μας, της Θράκης.

Πριν από λίγες ώρες 35 λεωφορεία μετέφεραν λαθρομετανάστες από την Αθήνα και τους «αποθήκευσαν» στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης. Οι Αστυνομικές Σχολές των 3 θρακικών πόλεων κλείνουν οριστικά και τα κτίρια πλέον θα φιλοξενούν λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια της Κυβερνήσεώς μας κατά της Θράκης, στην προσπάθειά της να «καθαρίσει» την Πρωτεύουσα από αυτούς τους ανθρώπους.

Κατ’ αρχήν, δεν συμφωνώ με την υποτίμηση των λαθρομεταναστών, είναι άνθρωποι, εικόνες του Θεού, ανεξάρτητα από τον τόπο προέλευσης και τη θρησκεία τους. Οφείλουμε να τους συμπεριφερόμαστε σαν αδελφούς.

Όμως, ο τρόπος τον οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση να στοιβάξει αυτούς τους ανθρώπους στη Θράκη είναι αισχρός. Χαρακτήρισε την επιχείρηση «σκούπα». Άρα θεωρεί τους ανθρώπους αυτούς «σκουπίδια» και τη Θράκη«σκουπιδοντενεκέ».

Χωρίς να ενημερώσει τους εκλεγμένους μας Άρχοντες, χωρίς καμιά κτιριακή υποδομή, εν πλήρει γνώσει του Πρωθυπουργού της Χώρας μας, ο Κερκυραίος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, με συνοδεία αστυνομικών μονάδων ΜΑΤ, προχθές τη νύχτα και απόψε μέχρι σήμερα τα χαράματα, έστειλε χιλιάδες λαθρομετανάστες στον τόπο μας καθιστώντας τον «κολαστήριο ψυχών».

Και θα ακολουθήσουν κι άλλες χιλιάδες.

Δεν αδιαφορούμε για την ανάγκη τακτοποίησής τους, όμως, στην Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης ήδη λειτουργούν 2 μεγάλα Κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών και πολλά κρατητήρια σε Αστυνομικές Διευθύνσεις. Φτάνουν πια! Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν θα αναλάβει να το λύσει μόνο η Θράκη. Όταν χρόνια πριν, φωνάζαμε και γράφαμε να ληφθούν έγκαιρα μέτρα φύλαξης του ποταμού Έβρου, κάποιοι στην Αθήνα, μας χαρακτήριζαν ως ρατσιστές και ότι διακατεχόμαστε από ξενοφοβία. Τώρα, που το πρόβλημα στην Αθήνα έγινε αφόρητο και πλημμύρισε την πλατεία Κολωνακίου, τώρα η Κυβέρνηση στέλνει τους λαθρομετανάστες πίσω στη Θράκη.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Οι λαθρομετανάστες, κάτω από την πίεση της Ύπατης Αρμοστείας, ανθρωπιστικών οργανώσεων και Ευρωπαϊκών συνθηκών, θα παραμείνουν στην Θράκη για πάντα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των αστυνομικών του Frontex, εξασφάλισε, ότι δεν θα φτάσουν ποτέ στα άλλα Κράτη της και αν τα καταφέρουν, θα τους επιστρέφει πάντα εδώ.

Οι άνθρωποι αυτοί, θα απολύονται από τους υποτυπώδεις χώρους κράτησης και φοβούμενοι να επιστρέψουν στην Αθήνα, θα ψάχνουν να βρουν στη Θράκη, οικεία σ’ εκείνους πολιτιστικά και θρησκευτικά δεδομένα. Και θα τα βρουν. Κάποιοι θα τους τα προσφέρουν ευχαρίστως. Αυτό είναι μοιραία εθνική ζημιά και ολοκληρωτική καταστροφή της ιδιοπροσωπείας του τόπου μας. Καταστροφή χωρίς διόρθωση. Λυπάμαι που η παρούσα Κυβέρνηση, θα καταγραφεί στην Ελληνική Ιστορία ως Μήδεια των ελλήνων θρακιωτών.

Ας μη φοβόμαστε· κι αν η Κυβέρνηση να μας ξέγραψε, ο Χριστός και η Παναγία θα μας φυλάξουν.
Όμως, χρειάζεται κι από μας αντίδραση. Μην αδρανήσουμε. Χθές, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, με την Αντιπεριφερειάρχισσα κ. Γωγώ Νικολάου και τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, είμασταν στη γέφυρα του Νέστου, σε μια συμβολική αντίδραση κατά της κρατικής μυωπίας και της εθνικά απαράδεκτης νοοτροπίας που επέλεξε για την πυρπόληση της Θράκης.

Επιστρέψτε από τις παραλίες, αφήστε οποιεσδήποτε άλλες ασχολίες, ξεπεράστε όποιες δυσκολίες και ελάτε. «Νῦν ὑπὲρ πάντων ὁ ἀγών».

Ευχέτης υπέρ όλων σας,


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
✥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top