Select Menu

Την προσπάθεια να υψωθεί ένα «τείχος του Βερολίνου» που θα χωρίζει σε Βορρά και Νότο τη ζώνη του ευρώ, κατήγγειλε την Πέμπτη ο Φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ.

«Η Ευρώπη ήταν χωρισμένη για περίπου 50 χρόνια σε Ανατολή και Δύση. Είναι ανώφελο να χωριστεί σήμερα σε Βορρά και Νότο. Δεν θέλουμε ένα νέο τείχος του Βερολίνου», τόνισε ο Στουμπ, γνωστός για την στήριξη του στην ενότητα της Ευρωζώνης, σε συνέντευξή του στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.
 
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται τρεις ημέρες μετά την πρόταση του Τίμο Σοΐνι, ηγέτη του κόμματος Αληθινοί Φινλανδοί να χωριστεί στα δύο η ευρωζώνη.
 
Ο Στουμπ τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και πως η Φινλανδία δεν θα χάσει τα χρήματα που δάνεισε στην Αθήνα.
 
«Η Ελλάδα θα ξεπληρώσει (τα χρέη της). Εργάζεται πάνω σε μακροπρόθεσμους στόχους και ελπίζουμε πως θα σταθεί στα πόδια της», επισήμανε.
 tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top