Select Menu

Για ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- εμπρησμών έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, καθώς μόνο το τελευταίο τριήμερο έχουν εκδηλωθεί συνολικά 282 πυρκαγιές. Ο υπουργός γνωστοποίησε πως για την υπόθεση ήδη έχει ζητήσει τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο είναι τα βασικά μέτωπα στη Χίο, νοτιοδυτικά στην περιοχή Ολύμποι προς Μεστά και κεντρικά στην περιοχή Ανάβατος.

Την Πυροσβεστική επίσης, απασχολεί η φωτιά στα Βλαχέικα Τροιζηνίας όπου έχουν καταγραφεί και οι μόνες υλικές ζημιές σε δύο σπίτια.


Παράλληλα, τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη Ζάκυνθο.

«Τιτάνιο» χαρακτήρισε το έργο των πυροσβστικών δυνάμεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νίκος Τσόγκας, καθώς -όπως είπε – μόνο το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν συνολικά 282 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν απαγορευτική την από αέρα επιχείρηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, ο ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το έργο των πυροσβεστών επικεντρώνεται στη Χίο, όπου η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, στην Τροιζηνία, όπου έχουν υποστεί ζημιές δύο σπίτια και στη Ζάκυνθο, όπου μαίνονται τέσσερις πυρκαγιές ταυτόχρονα. ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Αγρίνιο, Γύθειο και Κορινθία.

Καταλήγοντας ο κ. Τσόγκας επισήμανε ότι τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής προβληματίζει το γεγονός ότι οι 4 φωτιές στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, όπως και η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Χίο.

Αλ. Παπαρήγα: Προκλητικές οι δηλώσεις Δένδια περί εμπρησμού

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης περί ενδείξεων εμπρησμού σε Χίο και Ζάκυνθο προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία τις χαρακτήρισε προκλητικές.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών, αλλά ο υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε ότι από τις αρχές Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, είχαν καταγγείλει ότι στο νησί είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.

«Επομένως», συνέχισε, «ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό κάτι που είναι δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας – πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου με το επαρκές προσωπικό».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, τα στελέχη υψηλής ασφαλείας που έστειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και οι εξωτερικές δυνάμεις οι εξωτερικές, αποδείχτηκαν ανωφελείς για το νησί αφού δεν γνώριζαν την περιοχή.
 tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top