Select Menu

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο Τούρκους στρατιώτες σε μάχες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου εκατοντάδες χωρικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες της Άγκυρας για τις αντάρτικες κουρδικές οργανώσεις στη γειτονική Συρία.

Οι αρχές στην επαρχία Χακαρί, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και με το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 ακόμα τραυματίστηκαν στις μάχες που ξέσπασαν εκεί την Κυριακή.

Οι μάχες, οι βομβαρδισμοί από αεροσκάφη και οι επιθέσεις από ελικόπτερα, συνεχίζονταν στο νότιο άκρο της πόλης Σεμντινλί, είπε ο δήμαρχός της Σεντάτ Τορέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι περιοχές εκκενώθηκαν και 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην επαρχία έχουν ξαναρχίσει οι μάχες ανάμεσα στοn στρατό και στους μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), της αντάρτικης παράταξης που μάχεται εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης λένε ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποχώρησαν από περιοχές δυτικά των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, που πλέον ελέγχονται από μέλη μιας συριακής ένοπλης ομάδας που θεωρείται πως πρόσκειται στο PKK.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα μπορούσαν να επέμβουν ακόμα και εντός του συριακού εδάφους σε περίπτωση επίθεσης ή "απειλής" εκ μέρους μιας "τρομοκρατικής οργάνωσης" που ορμάται από εκεί
 real

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top