Select Menu

Την πρόθεση της τρόικας να παραμείνει στην Ελλάδα όσο χρειαστεί προκειμένου να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο πακέτο, ανακοίνωσε στο Γιάννη Στουρνάρα ο εκπρόσωπος της τρόικας Πολ Τόμσεν, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν σημαντική αυτή την εξέλιξη -δεδομένου ότι σε παλιότερες....
επισκέψεις έφευγαν με την υποσημείωση «όταν είστε έτοιμοι μας το λέτε και ερχόμαστε». Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή το βράδυ σε δείπνο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και ενός εκ τωντριών επικεφαλής της τρόικας, έπειτα από αίτημα του κ. Τόμσεν.

Το κλίμα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ήταν εξαιρετικά καλό και σηματοδοτεί μια αλλαγή στην μέχρι σήμερα εχθρική συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών μας, αφού ο κ. Τόμσεν δήλωσε στον κ. Στουρνάρα ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε και θα μείνουμε όσο χρειαστεί μέχρι ναέχετε ετοιμάσει το πακέτο». Τον διαβεβαίωσε ότι τα κλιμάκια θα βοηθήσουν στηνκατεύθυνση αυτή, δηλαδή στο να εξειδικευτούν τα μέτρα και στη συνέχεια θααναχωρήσουν για να συντάξουν την έκθεση που θα ανοίξει το δρόμο στην εκταμίευσητης δόσης του δανείου.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πρόγραμμα της τρόικας ήταν να αναχωρήσουν τέλος Ιουλίου και ναεπιστρέψουν τέλος Αυγούστου για να διαπιστώσουν την πρόοδο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και την πορεία του φετινού προϋπολογισμού, χρονοδιάγραμμα πουέφερνε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης που εκκρεμεί.

Από:  capital.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top