Select Menu

Αγώνα δρόμου 50 ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα μέσα Σεπτεμβρίου τόσο για τη διασφάλιση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης από την τρόικα, έως ότου εισρεύσει η επόμενη δόση, όσο κυρίως όμως το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση επιπλέον χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ξεκινά η κυβέρνηση.

«Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσουμε μια, τουλάχιστον, ανεκτή έκθεση της Τρόικας μέχρι το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συνταχθεί μετά την εδώ επίσκεψη τους» δηλώνει μιλώντας «Ημερησία» ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, ο οποίος συναντάται την ερχόμενη Πέμπτη με τους επικεφαλής της Τρόικας.

O υπουργός υπογραμμίζει πως «πάνω στην έκθεση αυτή μπορούμε να στηρίξουμε το αίτημα για ενδιάμεση βοήθεια, μέχρι να πάρουμε τη δόση, καθώς και το αίτημα της επιμήκυνσης», σπεύδοντας όμως να προειδοποιήσει πως «σε αυτή τη φάση τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο». «Όλα είναι υπό διαπραγμάτευση και δυστυχώς πολλά από τα συμφωνηθέντα δεν είναι ακόμα σε φάση υλοποίησης», εκτιμά ο κ. Στουρνάρας, λίγα 24ωρα πριν από την έλευση των Κ. Μαζούχ, Π. Τόμσεν και Μ. Μορς στην Αθήνα.

Οι τρεις θα έχουν συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών: Επί τάπητος θα βρεθεί το «πακέτο» των μέτρων των 11.5 δισ. και θα γίνει μια πρώτη κρίσιμη συζήτηση για το πόσο ρεαλιστικές είναι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου στήριξης που αποφάσισε να χορηγήσει η τρόικα, στην Αθήνα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top