Select Menu

Για επιτακτική ανάγκη εκλογής μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ελπίζει στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και έτσι να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας.

Η Guardian σχολιάζοντας, αναφέρεται σε «ειρωνεία της κρίσης», αφού ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου και διαπιστώνει: «Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».

 Ως πρωθυπουργός πάντως, όπως δηλώνει, έκανε «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει την Ελλάδα πάνω από την επιφάνεια του νερού» και  η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο όπως ο ίδιος είπε: «είχα πει από την αρχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παρότι έχουμε την πρόθεση, δεν έχουμε την διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».

Όσον αφορά το πολύκροτο δημοψήφισμα, λέει πως από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσανε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για ένα δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας ότι ήταν πλήρως ενήμεροι για τα σχέδιά του σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα

Με ανακοίνωση του πάντως ο πρώην Πρωθυπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα καταγγέλοντας την βρετανική εφημερίδα για σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση.

Λίγες ώρες μετά από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-διάψευση.

''Η εφημερίδα Guardian, δημοσιεύει σήμερα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, άρθρο της ανταποκρίτριάς της στην Αθήνα, Helena Smith,
(http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/15/george-papandreou-supports-pro-european-parties),με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει, σε ελεύθερη απόδοση, συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και με υπότιτλο "ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον αντιπαλό του Α. Σαμαρά προκειμένου να διασφαλισθεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη", κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι, στη συζήτηση υπήρξε συγκεκριμένη ερώτηση και συγκεκριμένη απάντηση, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει παρανοήσεις και εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Επομένως, μόνον σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση μπορεί κανείς να καταλογίσει στους υπεύθυνους του ατοπήματος.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τη συζήτηση και σε αρχείο το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο:

Helena Smith: Θα προτείνατε στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;
(would you advise people to vote for New democracy?)

Γιώργος Παπανδρέου: Θα πρότεινα στον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
(I would advise people to vote for PASOK)

Helena Smith: Μάλιστα''.


Aκούστε το απόσπασμα:



Αναρωτιέμαι η βρετανική Guardian τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί.... 

αφου είναι γνωστό...

Χωριό που φαίνεται...

...κολαούζο δεν θέλει

(Αναδημοσίευση αποσπάσματος απο άρθρου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ)

Συμμαθητές, Συμφοιτητές, Ανεπάγγελτοι, Άεργοι...Μοιραίοι
Ο πρώτος μάς πρόδωσε και ο δεύτερος ανέλαβε να σβήσει τα «ίχνη» του.

Αυτά, τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανή και εξόχως επικίνδυνα. Έχουν βάλει τον λαό ν' αναζητά τη σωτηρία του ανάμεσα σε προδοτικές ηγεσίες και ετοιμάζονται να τον "κατακρεουργήσουν".

Για να καταλάβει κάποιος την επικινδυνότητα της κατάστασης, αρκεί να πούμε ότι —κατά τη γνώμη μας— ο Σαμαράς σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Παπανδρέου. Γιατί; Γιατί ο Παπανδρέου, ό,τι ήταν να κάνει εις βάρος των Ελλήνων, το έχει ήδη κάνει. Μας πρόδωσε ως λαό, παρέδωσε την πατρίδα μας στους κατακτητές και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να σώσει το "τομάρι" του. Έκανε ό,τι είχε να κάνει και το μόνο που τον απασχολεί τώρα είναι να καταφέρει να "διαφύγει" με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος ...Να μην αφήσει "κενά" πίσω του, τα οποία θα επιτρέπουν στους Έλληνες να τον καταδιώξουν νομικά, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

Ο Σαμαράς, αντίθετα, δεν έχει τέτοια προβλήματα και ως εκ τούτου είναι αρκετά "φρέσκος" για ν' αναλάβει μια εξίσου προδοτική δράση.

Σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Γιωργάκη, γιατί, προκειμένου ν' αναλάβει την Πρωθυπουργία, μπορεί να βάλει "υποθήκες" εις βάρος του ελληνικού λαού.

Γνωρίζει και ο ίδιος ότι μπορεί να το κάνει και θα δούμε παρακάτω τον λόγο, που είναι σίγουρο ότι το έχει ήδη κάνει. Αρκεί ν' αποδείξει κάποιος ότι ελέγχεται από τα ίδια παράκεντρα εξουσίας που ελέγχουν και τον Παπανδρέου και είναι βέβαιος ότι μας έχει "πουλήσει" ήδη. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος.

Είναι επικίνδυνος, γιατί είναι αυτός, ο οποίος με την πρωθυπουργική εξουσία μπορεί να δώσει "νομιμότητα" σε όλα τα εγκλήματα που έκανε ο προκάτοχός του.

Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος θα νομιμοποιήσει την προδοσία και θα προσφέρει στον προδότη ασφαλή "οδό" διαφυγής από τον τόπο τού "εγκλήματος". Ο Σαμαράς θα "σώσει" τον κολλητό συμμαθητή του από τις συνέπειες των πράξεών του ...

Θα τον "σώσει", ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει πραξικόπημα, για να περάσουμε στην επόμενη "ημέρα" της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.
Λόγιος Ερμής με πληροφοριες  απο newsit και defencenet

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top