Select Menu



Στις φλόγες και πάλι η Ελλάδα, όπως το 2008! 4 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια! Εκκενώθηκαν Λεγρενά και Π. Φώκαια. Οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα. Τραυματίστηκαν πυροσβέστες, ενώ αναμένεται και βοήθεια απο Ιταλία!

Η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθές το μεσημέρι στην Κερατέα όπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω των θυελλωδών ανέμων! Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και κάτοικοι της Λαυρεωτικής οπου χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη στο τρίγωνο μεταξύ των οικισμών Σιντερίνας – Λεγραινών- Π. Φώκαιας – Αγίου Κωσναντίνου.

Δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ μέχρι τις 12 το μεσημέρι αναμενονται άλλα 2 αεροσκάφη απο την Ιταλία.

Συνολικά 75 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα και 25 υδρογόρες των δήμων.
Κλειστή η Αθηνών - Σουνίου από την Ανάβυσσο
Χθες έγιναν 4 συλλήψεις ανδρών - οι δύο 57 ετών, ένας 46 ετών κι ένας 37 ετών- οι οποίοι έκαναν εργασίες ...οξυγονοκόλλησης!.

Στην Κύθνο η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση είναι σε πλήρη εξέλιξη και στο νησί αναμένονται 15 πυροσβέστες που θα μεταβούν με C- 130.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στα μέτωπα. Οι δύο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Πρόκειται για έναν μόνιμο πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα από την πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων και έναν πενταετούς θητείας, ο οποίος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ στο στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων. Όπως είπε στο δελτίο της ΝΕΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά εκτείνεται σε έκταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το ένα κύριο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα, στην Παλαιά Φώκαια, και το άλλο προς την περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και εν συνεχεία πάλι προς τη θάλασσα. Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.


Χτές το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής– Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυρκαγιών.

Επίσης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μεταβαίνει στην περιοχή της Κερατέας.

Στην Παλλήνη, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παπαχωράφι και καίει χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά, νωρίτερα, κατευθυνόταν προς το εργοστάσιο της Δωδώνης, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούσε άμεσα κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και οκτώ οχήματα των δήμων. Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Παλλήνης.



Ακόμη μια φωτιά εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κεφαλόβρυσο της Πάτρας. Στο κατάσβεση παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες 11 οχήματα 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών Β. ΒΑ ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Επίσης ένα ακόμη πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αγία Τριάδα, στην Κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες στις 5 το απόγευμα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.





 Πηγές απο NewsBomb, NewsIt, NewsBeast, Λόγιος Ερμής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top