Select Menu

Αρκετά ερωτήματα εγείρει η ξαφνική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μόλις λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, να μεταφέρει το σύνολο των υπηρεσιών του στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ στο κέντρο της Αθήνας.

Τι μπορεί να οδήγησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου σε μια τόσο βιαστική απόφαση, κάνοντας τον να αψηφήσει τους κινδύνους που ενέχει η περιοχή; Αφού ως γνωστόν, η περιοχή της Ομόνοιας όπου πρόκειται να μεταφερθεί το υπουργείο, χαρακτηρίζεται από πορείες, επεισόδια και υψηλή εγκληματικότητα.

Γιατί άραγε ο υπουργός ΠΕΚΑ, δεν προτίμησε να επιλέξει κάποιο από τα πολλά αναξιοποίητα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, από τα οποία το κράτος κάθε χρόνο χάνει εκατομμύρια ευρώ;

Σύμφωνα με την κοινή λογική, η αξιοποίηση ενός ακινήτου του δημοσίου θα έδινε «ανάσα» στον κρατικό προϋπολογισμό, όταν μάλιστα βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα ενοίκια του υπουργείου ξεπέρασαν τα 6,5 εκατ. ευρώ το 2011! Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη μετεγκατάσταση του υπουργείου στο ΜΙΝΙΟΝ, θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από τα μισθώματα και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Δεκτό, λέμε εμείς, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο- από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα- να μην υπήρχαν καθόλου μισθώματα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης;

H βιαστική αυτή απόφαση διευκολύνει τον όμιλο Folli Follie στον οποίο και ανήκει το κτίριο; Σε μια εποχή, που το κέντρο της Αθήνας πολλές φορές είναι απλησίαστο και με την αγορά να καταρρέει, ο κ. Κουτσολιούτσος βρήκε τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα του ομίλου του, καθώς το σύνολο των υποχρεώσεων του για το 2011 ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 984,16 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το ΜΙΝΙΟΝ από το 1998, οπότε και χρεοκόπησε, αγοράστηκε αρχικά από την εταιρεία Elmec, η οποία έκανε προσπάθειες να επαναλειτουργήσει το κατάστημα με την παλαιά του μορφή. Από τότε, το κτίριο που άλλοτε έσφιζε από ζωή και αποτελούσε σημαντικό πυλώνα της αγοράς της Αθήνας, είναι ερείπιο. Κατά καιρούς, είχαν ακουστεί πολλά σχετικά με την αξιοποίησή του, αλλά τίποτα από αυτά δεν ευδοκίμησε, ώσπου αυτό το «έργο» φαίνεται να ανέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ντία Μούλου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top