Select Menu

Ως γνωστόν στην γειτονική Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο και τα οστά των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών που χάθηκαν σε μάχες όπως αυτή του Αλή Βεράν παραμένουν μέχρι και σήμερα σκυλεμένα και πεταμένα. Αντιθέτως στην Νίκαια υπάρχει σχετικός χώρος ο οποίος λειτουργεί ως Τουρκικό στρατιωτικό νεκροταφείο, το οποίο μάλιστα επισκέπτονται συχνά πυκνά Τούρκοι επίσημοι για να αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές στους νεκρούς τους.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, ο εν λόγω χώρος παραχωρήθηκε μονομερώς το 1890 από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπ. Οικονομικών) στο Δήμο Πειραιώς, που με τη σειρά του δώρισε τον χώρο με συμβολαιογραφικό έγγραφο στο τουρκικό δημόσιο για χρησιμοποίησή του ως Μωαμεθανικό κοιμητήριο.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα και αμείλικτο: Γιατί δεν έχει τεθεί ακόμα επισήμως το αίτημα δημιουργίας στρατιωτικού νεκροταφείου από την Ελληνική πλευρά, στα πλαίσια της πολυδιαφημισμένης αμοιβαιότητας;

Βλέπε σχετικά : Έλληνες Αγνοούμενοι - Απο το 1922 στο 1974 (1,2)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top