Select Menu

Αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος πυροδοτήθηκε από την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή ούτως ώστε να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τη θέση του κ. Παπουτσή, αναλαμβάνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επιστρέφει έτσι σε γνώριμα για αυτόν λημέρια. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Ελευθέριος Οικονόμου. Τη θέση του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Την κα Διαμαντοπούλου διαδέχεται στο υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής και φιλόλογος Γ. Μπαμπινιώτης. Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα, Τετάρτη, στις 15:30.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Μπαμπινιώτης, είπε ότι «δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε να φτιάξω όνομα» και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε μαζί του την Τρίτη και, αφού συζήτησαν ορισμένα ζητήματα, αποδέχθηκε την πρόταση.

«Ζήτησε να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες και να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Η άρνηση δηλώνει πράγματα που δεν θα ήθελα να συνδεθούν με το όνομά μου», τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, είπε ακόμη ότι πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι. «Πιστεύω ναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν νομίζω ότι είναι εύκολο», είπε.

Σημειώνεται ότι πρώτη επιλογή του κ. Παπαδήμου για το υπουργείο Παιδείας, φέρεται να ήταν ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ. Ωστόσο, εν τέλει αποφασίστηκε η τοποθέτηση του κ. Μπαμπινιώτη, καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν ήθελε α αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η μετακίνηση Χρυσοχοΐδη

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημαντικό ρόλο φέρεται να έχει παίξει η κόντρα του με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κόντρα Χρυσοχοΐδη-Ρέσλερ ήταν αντιπαραγωγική για την κυβέρνηση και θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, για τη θέση του κ. Παπουτσή είχε εξεταστεί και το όνομα του κ. Οικονόμου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου θέλει να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία. Και δεδομένης της πρόθεσης του κ. Σαμαρά να μην υπάρχει μεγαλύτερη εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση, αποφασίστηκε τελικώς η αναβάθμιση του κ. Οικονόμου σε υφυπουργό.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαδήμο να επέλεξε την κα Διαμαντοπούλου επειδή ήθελε το συγκεκριμένο υπουργείο να το αναλάβει κάποιος με ανάλογη εμπειρία των ευρωπαϊκών θεμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει διατελέσει υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, επί κυβέρνησης Σημίτη. Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», η κα Διαμαντοπούλου έθεσε ως προτεραιότητές της την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ενώ είπε ακόμη ότι το θέμα των τιμών, η λειτουργία των μεσαζόντων και τα καρτέλ είναι υψηλά στην ατζέντα της.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top