Select Menu


Ποια σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με το αβγό; Κατ αναλογία την ίδια που έχει το αβγό με το κούρεμα. Δηλαδή, όπως θα λέγαμε, «πάρε το αβγό και κούρευτο». Διότι το μόνο βέβαιο από αυτό το νέο «εθνικό αφήγημα» είναι ότι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι(«καραφλή») όπως ήταν και πριν το «κούρεμα».

Είναι προφανές ότι το ζητούμενο πλέον είναι κατά πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε το νέο μας «look». Κακά τα ψέματα, η ικανότητα της κυβέρνησης, καθώς και γενικότερα του πολιτικού κόσμου, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ούτε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, πολύ δε περισσότερο στην ελληνική.

Είναι σαφές ότι, αν δεν υπάρξει εθνικός συναγερμός και δεν υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει «εθνική γραμμή», πίσω από το «δώρο» κρύβεται η ειλημμένη απόφαση- που αποτελούσε και βαθύτερο στόχο- που δεν είναι άλλη παρά η απαλλαγή της ευρωζώνης από το «βάρος» μας. Τώρα πλέον η ευρωζώνη δεν έχει τίποτα να «φοβάται» από το ελληνικό χρέος, αφού μετά από το «κούρεμα» ένα πιστωτικό γεγονός δεν θα έχει επιπτώσεις στην ευρωζώνη, όπως θα είχε πριν τη χθεσινή συμφωνία.

Η ανακούφιση της Γερμανίας δεν οφείλεται στο ό,τι διευθετήθηκε το «ελληνικό πρόβλημα», αλλά στο γεγονός ότι πλέον ελαχιστοποιούνται έως μηδενίζονται οι επιπτώσεις του, και όλοι πλέον θα ασχοληθούν με το μείζον πρόβλημα που είναι η Ιταλία. Συνεπώς από δω και μετά δεν τους «καίγεται καρφάκι» αν θα πάμε στη δραχμή ή θα μείνουμε στο ευρώ. Είμαστε μόνοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε και διχασμένοι.
Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους κοντά της. Οι προσωπικές διαδρομές και οι κομματικοί ανταγωνισμοί δεν έχουν κανένα νόημα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η χθεσινή συμφωνία μπορεί να μας δίνει το φιλί της ζωής, αλλά ταυτόχρονα μας φέρνει μια ανάσα πριν από τη δραχμή.

Αν λοιπόν ο πολιτικός κόσμος έχει αντιληφθεί τη «παγίδα» που κρύβει η γερμανική πρωτοβουλία(γιατί άραγε αυτή η λύση δεν δόθηκε πριν από ένα χρόνο;), οφείλει να συνεννοηθεί για το καλό της πατρίδας αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί έτσι θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον λαό, ο οποίος είναι τελικά το θύμα σωρείας λαθών και άστοχων χειρισμών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top