Select Menu


Βέβαια, το “ φαινόμενο” δεν είναι τωρινό και “ ακουμπάει” στις βλέψεις της Άγκυρας. Φαίνεται όμως πως υπερτερεί η Κιζενοποίηση της Θράκης υπέρ των Γερμανικών συμφερόντων, έναντι της τουρκοποίησής της που επιδιώκει η Τουρκία…

Στο Χρηματοοικονομικό Forum της Θράκης, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, κανείς δεν μας είπε ότι με τις Ζώνες “TAX FREE”, ο τόπος μας θα μετατραπεί σε Προτεκτοράτο – “Μπανανία” του Δ’ ΡΑΙΧ, όπου θα ισχύει μισθός των 350 ευρώ. – Ας μην γλύφονται οι Τούρκοι για την Θράκη. Τους πρόλαβε η Γερμανία.

Δεν είμαστε αρνητές στις προτάσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής του τόπου μας.

Μόνο που αυτά τα… “Χρηματοοικονομικά” Forum Ανάπτυξης της Θράκης, όπως αυτό που έγινε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη, τα αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό, όσον αφορά τουλάχιστον το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Γιατί από καλές προθέσεις και εξαγγελίες, έχει χορτάσει πια η κοιλιά μας.

Στο 1ο Στρογγυλό Τραπέζι που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αλεξ/πολη, συζητήθηκε η δημιουργία ΖΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στην Θράκη.

Μάλιστα, σε σχετική δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ υπερθεμάτισε λέγοντας ότι:

“Εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση είναι, αυτή η Ζώνη να περιλαμβάνει ολόκληρη την Περιφέρεια και όχι μόνο την Θράκη”.

Το θέμα εξ άλλου συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο κατά το οποίο σημειώθηκαν και αποχωρήσεις συμβούλων, ενώ μόνο οι παρατάξεις Α. Γιαννακίδη και Γιώργου Παυλίδη συμφώνησαν στην συγκρότηση Επιτροπής που θα προωθήσει το αίτημα δημιουργίας Ελεύθερης Ζώνης.

Όμως, κατά πως φαίνεται, και σύμφωνα με δημοσιεύματα για το θέμα των Ελευθέρων Ζωνών, το Χρηματοοικονομικό Forum της Αλεξ/πολης, έχει πίσω του Γερμανικό υπόβαθρο.

Θα θυμάστε ασφαλώς τις θριαμβευτικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις, ότι οι Γερμανοί έρχονται στην χώρα μας να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον τομέα τροφίμων, υποδομών και διαχείρισης απορριμμάτων.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέφαν Καπφέρερ, ζήτησε τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών, στις οποίες ΔΕΝ θα εφαρμόζεται το εθνικό δίκαιο σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τη φορολογία αλλά ούτε και οι συνηθισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αντίθετα, θα ισχύει ένα ειδικό καθεστώς που θα έχει εκ των προτέρων συμφωνηθεί μεταξύ γερμανικής και ελληνικής κυβέρνησης, που ως δύο… ισότιμα μέρη, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, θα καθίσουν στο τραπέζι, θα συζητήσουν και θα καταλήξουν.

Οι Γερμανοί επί της ουσίας ζητούν η Ελλάδα να μετατραπεί σε «μακιλαδόρας», όπως ονομάζονται οι ζώνες που δημιουργήθηκαν στην Κεντρική Αμερική και κυρίως στο Μεξικό μετά την εφαρμογή της Βορειοαμερικανικής Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA), όπου επιχειρήσεις των ΗΠΑ επένδυαν στο πλαίσιο ενός ειδικού νεοαποικιακού καθεστώτος, που ελάχιστα απείχε από συνθήκες σκλαβιάς.

Ανάλογες ειδικές οικονομικές ζώνες υπάρχουν και στα παράλια της Κίνας προς όφελος των δυτικών πολυεθνικών.

Αρνητικά θα λειτουργήσουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θέλει να επιβάλει το Δ’ Ράιχ και στο επίπεδο των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι Γερμανοί θέλουν οι μισθοί να μειωθούν ακόμη περισσότερο! Οι θέσεις εργασίας, όμως, που θα δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και ευκαιριακές, θα οξύνουν και δεν θα επιλύουν το κοινωνικό ζήτημα που προκάλεσε η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ΔΝΤ – ΕΕ και τα εξοντωτικά προγράμματα λιτότητας που επιβλήθηκαν.

Ερωτήματα επίσης εγείρουν και οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση των γερμανικών επενδύσεων, καθώς εξετάζεται η άντληση πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Έτσι, όμως, φαίνεται πως οι Γερμανοί θα κάνουν… κηδεία με ξένα κόλλυβα. Αν πρόκειται να αφαιμάξουν τα κοινοτικά ταμεία, οικειοποιούμενοι πόρους που ανήκουν στις ελληνικές επιχειρήσεις, τότε ποιο θα είναι το όφελος; Πόσα θα είναι τα χρήματα που θα εισρεύσουν από τις επενδύσεις και ποια θα είναι τα άμεσα οικονομικά οφέλη;

Με λίγα λόγια η “Ελεύθερη Ζώνη Συναλλαγών, της Θράκης (που μάλιστα ο κ. Α. Γιαννακίδης θέλει να την επεκτείνει σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης) θα μας καταδικάσει να γίνουμε η… “Μπανανία” της Γερμανία και της Ευρώπης, με μισθούς Βουλγαρίας που δεν θα ξεπερνούν τα 350 ευρώ.

Και όπου οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες των εντοπίων θα γράφονται στα παλιά παπούτσια των Γερμανών του Δ’ Ραϊχ, όπως και οι διατάξεις περί προστασίας Αρχαιοτήτων, κ.λπ.

Το ξεπούλημα της πατρίδος μας προχωρεί μεθοδικά και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Ας μην γλύφεται λοιπόν η Τουρκία για τη Θράκη μας.

Την έχουν προλάβει οι Γερμανοί…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top