Select Menu

Το γύρο του κόσμου με λεπτομερείς συνδέσεις έκαναν και κάνουν τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και οι φωτογραφίες από τη μαζική πορεία διαμαρτυρίας και τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν, με αποκορύφωμα την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη.

«Η εναντίωση στα μέτρα λιτότητας και τις πιέσεις που ασκούν στη χώρα οι ξένοι πιστωτές έγινε αισθητή στους δρόμους της πρωτεύουσας», μεταδίδει η εφημερίδα The Independent. "Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως ''Μην μας αφήσετε να ζούμε σαν σκλάβοι'' και ''Έξω το ΔΝΤ'', ενώ φώναζαν συνθήματα όπως "Κλέφτες, κλέφτες" και "Ντροπή σας", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

«Για τεράστια πλήθη εξαγριωμένων διαδηλωτών που κατέβηκαν σε πορεία κατά των επαχθών οικονομικών μεταρρυθμίσεων» κάνει λόγο το CNN, το οποίο αναφέρει ότι «περίπου 40.000 άτομα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης».

«Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πορείας δεκάδων χιλιάδων ατόμων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση χρέους», μεταδίδει ο Guardian.

«Τα αεροσκάφη έμειναν ακινητοποιημένα στο έδαφος, τα σχολεία κλειστά και το δίκτυο μαζικών μεταφορών παρέλυσε λόγω της απεργίας των δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια, τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας και τα υπουργεία έμειναν κλειστά λόγω της απεργίας. Σε απεργία κατέβηκαν και οι δημοσιογράφοι με αποτέλεσμα να μην μεταδίδονται δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η εφημερίδα The Wall Street Journal κάνει λόγο για πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις δρακόντειες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Στους 50.000 υπολογίζει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε σχετικό δημοσίευμα στη διαδικτυακή του τοποθεσία, το Reuters παραθέτει την εκτίμηση της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων, IHS Global Insight, ότι «με τη λαϊκή οργή να κλιμακώνεται, τα εργατικά συνδικάτα να αποσύρουν τη στήριξή τους και την αντιπολίτευση να αρνείται να στηρίξει τα μέτρα, οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για την κυβέρνηση».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top