Select Menu

Διαβάζουμε χτες στα ‘’ΝΕΑ’’ ότι θα πέσει μεγάλο μαχαίρι στις ΔΕΚΟ έως και στο 40% των μισθών. Υπάρχει και η διαβεβαίωση από την άλλη ότι δενθα πειραχτούν καθόλου οι μισθοί κάτω από 1.800 ευρώ.

Αλλά για μια στιγμή! Οι μισθοί μειώθηκαν και στο στενό δημόσιο τομέα και τέτοιο όριο δεν μπήκε. Με αποτέλεσμα νεαροί κυρίως υπάλληλοι με μισθούς από 800-1800 να έχουν απώλειες 15%. Και στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ με τους πλούσιους υπαλλήλους και τα χρυσά επιδόματα προβλέπεται ένα όριο κάτω από το οποίο δεν πειράζουν τίποτα.

Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει ο λαός και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Και αυτή τη φορά ο Παπανδρέου αγκαλιάζει αυτούς που απολάμβαναν την θαλπωρή όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων τόσα χρόνια και μοιάζει να αδιαφορεί για τους υπόλοιπους.

Και μιας και μιλάμε για φτωχούς και αδιαφορία τι εισόδημα μπορεί να εγγυηθεί αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα; Μόλις 740 ευρώ, δηλαδή 1060 ευρώ παρακάτω από αυτό που εγγυάται για τις ΔΕΚΟ. Ψιλοπράγματα θα μου πείτε και συμφωνώ. Εξάλλου το αίμα νερό δεν γίνεται…

Τόμσεν: εμείς δεν είπαμε να μειώσουν τους μισθούς !!!

Μιλώντας χτές στο Συνέδριο του Economist ο Π. Τόμσεν του ΔΝΤ εξέφρασε την απογήτευση του από το γεγονός ότι δεν υπήρξε ευρύτερη πολιτική υποστήριξη του προγράμματος και δεν παρέλειψε να πετάξει τα βελάκια του στον Α. Σαμαρά προσθέτοντας ότι η «έλλειψη πολιτικής υποστήριξης» στο Μνημόνιο  στηρίζεται στην άποψη ότι υπάρχουν μαγικά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και έτσι η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν να περάσει από αυτή την περίοδο της ύφεσης και της μείωσης της απασχόλησης.

Τόνισε επίσης οτι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε επ’ αόριστον να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις. Υπάρχει και το κοινωνικό θέμα .

Εξάλλου, μιλώντας χθες το βράδυ  σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελήτήριο, ο κ. Τόμσεν είπε ότι «δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το συζητήσαμε εκτενώς με την κυβέρνηση αλλά συμφωνήσαμε ότι σε συνθήκες ύφεσης και πληθωρισμού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη».
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top