Select Menu

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), αποτελεί Επίλεκτο Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει ως αποστολή την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων (τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων κ.λπ.).

Η μονάδα αυτή είναι ειδικά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα. Στελεχώνεται από εθελοντές Αστυνομικούς, που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται σκληρά και σε καθημερινή βάση. Η ΕΚΑΜ επεμβαίνει ύστερα από έγκριση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι, ιδιαίτερα σε μία εποχή που το πρόβλημα της τρομοκρατίας, τόσο εσωτερικής όσο και διεθνούς αναβίωσης της τρομοκρατίας, παρουσιάζει έξαρση. Όπως όμως όλα στην Ελλάδα, έτσι και η δράση της έχει μεταβληθεί, προκειμένου να εξυπηρετεί διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες ή να "καλύπτει" κάποιους οι οποίοι σαφώς πάσχουν από ευθυνοφοβία.

Υποβαθμίζουν την ΕΚΑΜ
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε λάβει, η κατάσταση στα ΕΚΑΜ τον τελευταίο καιρό, προσλαμβάνει κάποια χαρακτηριστικά που κάθε άλλο παρά επιτρέπουν σε κάποιον να βλέπει με θετικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν εκεί. Η μονάδα έχει μετατραπεί από "Ειδική" σε κάποιο είδος περιφερόμενου θιάσου, που σκοπό έχει να "κερδίσει εντυπώσεις" ή να εξασφαλίσει ότι κάποιοι στην ΕΛΑΣ θα μπορούν να μετακυλήσουν ευθύνες σε περίπτωση που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Με αποτελέσματα τραγικά για την εκπαίδευση και την ετοιμότητα της μονάδας, ιδιαίτερα σε αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουν. Όπως μαθαίνουμε πλέον, ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με... μεταγωγές κρατουμένων, τους οποίους πλέον αφειδώς κάποιοι ονομάζουν ως... ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Τουλάχιστον τρεις μεταγωγές την ημέρα γίνονται με την συνοδεία των ΕΚΑΜ. Την ίδια στιγμή που η ιδιαίτερα βίαιη εγκληματικότητα θερίζει, κάποιοι θέλουν τα ΕΚΑΜ σε ρόλο "συνοδών", αντί να οργανώσουν σωστά την δουλειά τους. Και να ήταν μόνο αυτό; Κάποιοι τους θεωρούν τους ως... σωματοφύλακες.

Περίπου 10-15 άτομα (από τα όχι πολλά της ΕΚΑΜ) χρησιμοποιούνται για... φυλάξεις προσώπων. Χαρακτηριστική λέμε ότι τρία άτομα έχει να τον φυλάνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δύο άτομα ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Χρυσοχοΐδης, έναν (σωστά και δικαιολογημένα) έχει ο αρχηγός της αστυνομίας Οικονόμου ενώ δύο έχει και ο υφυπουργός ΠΡΟΠΟ Όθωνας, ενώ σαφώς υπάρχουν και άλλοι σε άτομα που δεν κατονομάζονται... Ενώ το πιο αστείο είναι, ότι καλούνται να φυλάνε την... Βουλή, όποτε έχει κάποιου είδους πορεία! Στην ουσία, όποιος φοβάται κάτι... του στέλνουν τα ΕΚΑΜ. Και οι "υπεύθυνοι" προσυπογράφουν την παρουσία των ΕΚΑΜ στο κάθε τι, προκειμένου να "καλύψουν τον κ..ο τους".

"Παιδονόμοι"...
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των "παράλληλων" δραστηριοτήτων εδώ και ένα περίπου χρόνο είναι η μηδενική εκπαίδευση των ανδρών των ΕΚΑΜ, ενώ πρόσφατα τους έκοψαν και την γυμναστική! Σιγά - σιγά τους μεταβάλλουν και αυτούς σε δημοσίους υπαλλήλους. Και μιλάμε για την μοναδική μονάδα της αστυνομίας που μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά επικίνδυνους κακοποιούς, οπλισμένους με βαριά όπλα, καταστάσεις ομηρείας ή τρομοκρατικών επιθέσεων. Αντ' αυτούς τους στέλνουν να δίνουν show για τις τηλεοπτικές κάμερες στην Ευελπίδων, όπου χρειάζονται καμιά 20αριά, για να φυλάνε τα 22χρονα παιδάκια των πυρήνων της φωτιάς...
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top