Select Menu

Τρόπους να μειωθεί το «πολύ υψηλό» μη μισθολογικό κόστος αναζητά, σε συνεννόηση με τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφερε την Τετάρτη η υπουργός Λούκα Κατσέλη στο συνέδριο «The big HR debate».

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο υπέρογκο κόστος που συνιστούν για τις επιχειρήσεις οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή των δηλώσεων τους προς τον ΟΑΕΔ, το ΣΕΠΕ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους άλλους φορείς και εκτίμησε ότι το κόστος αυτό θα μειωθεί μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής. Στο ίδιο πλαίσιο, εξετάζεται η αναμόρφωση των πάγιων ρυθμίσεων, όπου οι επιχειρήσεις επωμίζονται κόστος το οποίο δεν αποφέρει πολλά στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, η υπουργός επιβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για τις συμβάσεις, που θα είναι έτοιμο τις επόμενες εβδομάδες, θα περιλαμβάνει ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθησυχάζοντας πως παράλληλα «δεν θα επιτραπεί η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Ο νόμος, ανέφερε η Λ.Κατσέλη,  θα προβλέπει ευέλικτες μορφές εργασίας με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις μικρές, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κρίσης.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και το υπουργείο για την καλύτερη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, και ανέπτυξε το σύνολο των πολιτικών που προωθούνται.

Επικεντρώνοντας στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, η υπουργός τόνισε ότι οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις αφορούν την προστασία τουλάχιστον 150.000 θέσεων εργασίας.

Όταν ζητήθηκε από την υπουργό Εργασίας να σχολιάσει ενόψει της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών το ύψος των κονδυλίων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011 για το υπουργείο η Λ.Κατσέλη, είπε ότι «πρέπει κάθε ευρώ που έχουμε να το διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη σύνεση» και πρόσθεσε ότι θα γίνουν περικοπές κονδυλίων που δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα ώστε να αξιοποιηθούν για τη στήριξη της εργασίας και των προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και προστασίας.

Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί ευθέως σε ερώτηση για το αν θα υπήρχαν περισσότερα έσοδα για το κράτος στην περίπτωση που η περαίωση είχε γίνει διαφορετικά και αρκέστηκε να δηλώσει ότι το «θέμα έχει λήξει» και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι «να έχουμε τα περισσότερα έσοδα τα οποία μπορούμε μέσα στο 2010».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top