Select Menu

Την παρακάτω είδησηᾱποκάλυψη την είδα στην πλειονότητα των Ελληνικών ιστολογίων δημοσιευμένη και αναρωτιέμαι μερικές φορές αν ο εκάστοτε ιστολόγος διαβάζει τι δημοσιέυει. Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας.
Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα για αποκαλύψεις που σοκάρουν από τον υπουργό Βιομηχανίας και Βορείου Ελλάδος των Κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, κ. Νίκο Μάρτη.
Γράφει ο κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα:

«Ο αείμνηστος τότε Πρόεδρος της Κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ήρθε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και του έκανα εισήγηση για τον ορυκτό πλούτο μου είπε : “έχεις στην διάθεση σου 3 εκατομμύρια δραχμές για έρευνες «. Μετά από έναν μηνά περίπου και σε νέα ανακοίνωση μου, επί των θεμάτων του ορυκτού πλούτου, μου τηλεφώνησε στο Υπουργείο και μου είπε χαρακτηρίστηκα: «Τα 3 εκατομμύρια για έρευνες γίνονται και μέχρι 100 εκατομμύρια. Θέλω να «τσουγκρανισθεί» (Μακεδονική έκφραση) όλη η Ελλάδα για να μάθουμε τι έχουμε!»

ΟΥΡΑΝΙΟ
Έχουμε ουράνιο στη Λεκάνη Σερρών, στο Παρανέστι, στην Κερκίνη, στο Βαθύ στο Κιλκίς, στο Σύμβολο Όρος (στην Καβάλα).

Το 1975 έγινε στην περιοχή των Σερρών σχετική έρευνα για το Ουράνιο από τεχνικούς του ΟΗΕ. Ο τότε Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλής επισκέφτηκε το χωρίο Μαραμένα Σερρών συνοδευόμενος από εμένα ως Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης και ρώτησε τον επικεφαλής Καναδό τεχνικό ποια ήταν η γνώμη του για το Ουράνιο της περιοχής των Σερρών. Ο Καναδός απάντησε : «εάν αυτό βρισκόταν στον Καναδά θα είχε πολλά λεφτά!».

Ο Πρωθυπουργός Γ. Ράλλης επισκέφτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1981 στην περιοχή Μαραμένα Σερρών. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας Ντόκος. ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από την Ε.Ε.Α.Ε. (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας) σε συνεργασία με την ΔΕΗ και του ανέφερε ότι βεβαιωμένα αποθέματα ήταν 2,000 τόνοι με πιθανότητα αυξήσεως σε 4,000 τόνους.

«Τα αποθέματα αυτά – ανέφερε ο Ντόκος – είναι αρκετά να τροφοδοτήσουν έναν πυρηνοηλεκτρικο σταθμό 1,000 Μεγαβάτ (δηλ. το 10 – 15% της τότε εγκατεστημένης ισχύος της ΔΕΗ για 30 χρόνια)».

Το 1984 με τις έρευνες, που πραγματοποίησε το «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» τα βέβαια αποθέματα έφτασαν τους 6,000 Μεταλλεύματος Ουρανίου.

ΧΡΥΣΟΣ
Μετά την υπογραφή από τον Πρεσβευτή της Ρουμανίας και εμένα Συμβάσεως γεωτρήσεων στη Θεσσαλία για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στο δείπνο που παράθεσε ο Ρουμάνος Πρεσβευτής στην κατοικία του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Βιομηχανίας της Ρουμανίας, γνωστός Γεωλόγος, Καθηγητής Γκριγκορας, με πηρέ ιδιαιτέρως και μου είπε: «Ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος είχαν στη διάθεση τους, ως γνωστόν, πολύ Χρυσό, τον όποιον παρήγαγαν στα Χρυσωρυχεία της Μακεδονίας και φυσικά δεν μετέφεραν πετρώματα από το εξωτερικό για την παράγωγη του. Έχετε χρυσό, ψάξτε να τον βρείτε ».

Όταν το δήλωσα στη Βουλή, ορισμένοι γέλασαν. Μονό ο Πρωθυπουργός που ήξερε ότι στη αρχαιότητα υπήρχε χρυσός, στις ομιλίες του ανέφερε και τον χρυσό.

Κλείνωντας την συνέντευξη του ο
κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα αναφέρει: Ο αείμνηστος Καραμανλής ήξερε ότι μπορούμε με τον ορυκτό μας πλούτο να γίνουμε μία πλούσια χώρα. Ακόμα όμως και αυτόν «έγραψαν» κανονικά οι γραφειοκράτες, αλλά και οι σκοτεινοί κύκλοι σε εσωτερικό και εξωτερικό που δεν ήθελαν η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι.

Άλλη μια επιβεβαίωση των ''γραφικών'' και των ''ευφάνταστων'' που μιλάνε χρόνια τώρα για τον απίστευτο ορυκτό πλούτο που κρύβει το χώμα της πατρίδας μας.Συγχαρητήρια στο δημοσιογραφικό και αποκαλυπτικό δαιμόνιο του κ. Χαρδαβέλα με μία μόνο ένσταση.

Αυτό το δημοσιογραφικό και αποκαλυπτικό δαιμόνιο δεν αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί οι γραφειοκράτες που
«έγραψαν» τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;

Δεν αναρωτιέται ποιοί είναι αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι (με όνομα και επώνυμο) σε εσωτερικό και εξωτερικό που δεν ήθελαν η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι ωστε να βρεθούν προ των ευθυνών τους;

Πόσο σίγουρος είστε κ Χαρδαβέλλα οτι υπάρχουνε αυτοί  οι σκοτεινοί κύκλοι που αναφέρει στην συνέντευξη του ο κ. Ν. Μάρτης και δεν είναι απλά ένα λογοπαίγνιο για να αποποιηθεί των ευθυνών του για την εγκληματική (εως προδοτική θα χαρακτήριζα) αμέλεια του ιδίου και της τότε κυβέρνησης;

Τα παραπάνω πιστεύω είναι αυτονόητα ερωτήματα ενός αναγνώστη του παραπάνω άρθρου, που καλώς η κακώς κανένας άλλος δεν υιοθέτησε. Το γιατί το εναποθέτω στην αντικειμενική κρίση του καθενός απο εσάς.


Τα συμπεράσματα δικά σας.


Λόγιος Ερμής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top