Select Menu

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επέμεινε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης του ευρώ μετά το 2013, και έδωσε έμφαση στη συμμετοχή σε αυτόν των ιδιωτών επενδυτών.
Στη σημερινή της ομιλία στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, η κ. Μέρκελ εξήρε ταυτόχρονα τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, που “επικροτήθηκαν”, όπως είπε, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η καγκελάριος επετέθη στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την “πολιτική” και “περίπλοκη απόφαση” του 2000 για ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, καθώς και για τη στάση αποχής που τήρησε κατά την ψήφιση της βοήθειας στην Ελλάδα από τη γερμανική Βουλή την περασμένη άνοιξη.

Στη συζήτηση στη Μπούντεστακ για τον προϋπολογισμό του 2011, η κ. Μέρκελ είπε ότι η απόφαση για την ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης είναι μία “απόφαση για τη σταθερότητα του ευρώ”. Τόνισε, δε, ότι για το διάστημα μετά το 2013 απαιτείται ένας μόνιμος μηχανισμός με “ρυθμίσεις που δεν θα επιτρέπουν

τα λάθη” του παρελθόντος. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη απόφαση μακρο-οικονομικής πολιτικής οικονομικής σύγκλισης, και σε αυτόν τον μηχανισμό θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ιδιώτες επενδυτές σε κρατικά ομόλογα. Κατά την κ. Μέρκελ, η απόφαση αυτή είναι κομβικής σημασίας για την κοινωνική οικονομία της αγοράς στον 21ο αιώνα και αποκαθιστά την πρωτοκαθεδρία της πολιτικής έναντι των αγορών

 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top