Select Menu

Το 1904 ο τουρκικός στρατός ήταν έτοιμος για εισβολή στη Στερεά Ελλάδα δέκα χρόνια μετά την πτώχευση του 1893.
Το σύγχρονο αλλά διαλυμένο ελληνικό κράτος ήταν έτοιμο να υποταχθεί εκ νέου στους σουλτάνους, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη Ολυμπιάδα του 1896.

Τελικά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους αγγλογάλλους που απείλησαν και με πόλεμο (για τα μάτια του κόσμου), οι Τούρκοι δέχτηκαν... να πάρουν 4 εκατ. χρυσές λίρες, γύρω στους 30 τόνους σε χρυσό για να κάνουν πίσω.

Η χώρα μπήκε στο ΔΟΕ δηλαδή σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, για να πληρώσει τις λίρες που πήραν οι Τούρκοι για να μην κάνουν την εισβολή.
Μέσω του ΔΟΕ επιβλήθηκε φορολογία στα σπίρτα, στο οινόπνευμα και σε ορισμένα άλλα μονοπωλιακά είδη που διήρκεσε μέχρι και το 1970!!!

(Δεν έχει αποδειχτεί ο ρόλος των Αγγλογάλλων, στο κατά πόσον συμβούλευσαν τους Τούρκους να επιχειρήσουν εισβολή στην αδύναμη Ελλάδα, αποκομίζοντας κέρδος οι μεν και φορτώνοντας με δάνεια την Ελλάδα οι δε, με πολλαπλάσιο κέρδος οικονομικό και πολιτικό)

Ας ελπίσουμε(;) ότι οκτώ χρόνια μετά τη δεύτερη Ολυμπιάδα αυτή του 2004 που έγινε στην Ελλάδα δηλαδή το 2012 να μην παιχτεί το ίδιο «έργο» και χρειαστούμε πάλι διασώστες που θα τους πληρώνουμε για άλλα 50 χρόνια.

Τα μηνύματα πάντως δεν είναι καλά στη χώρα που η άγνοια και ο ωχαδερφισμός του καναπέ έχει δηλητηριάσει τα πάντα.

Μάνος Στιβανάκης /www.schizas.com
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top