Select Menu

Απορρίπτει τις “σκέψεις” Στρος Κάν η Α. Μέρκελ για ελληνικό χρέος
Μείωση των spreads προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss Khan ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της εάν και οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνήσουν σε αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ με τίτλο Greek Bonds rise versus bunds as IMF says it may extend loan payment terms που καταχωρίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα του BLOOMBERG.

Αναλυτής της Credit Agricole δηλώνει στο BLOOMBERG ότι «όσο πιο πολύ χρόνο έχει η Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της τόσο καλύτερα». Ωστόσο, σημειώνει το BLOOMBERG – παραπέμποντας στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών – η κυβέρνηση της Angela Merkel αντιτίθεται σε οποιαδήποτε πρόταση για χορήγηση μεγαλύτερου χρόνου (αποπληρωμής στην Ελλάδα): Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα ήταν «πρόωρη», δεδομένου ότι η Ελλάδα θα πρέπει αν δείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για τη μείωση του ελλείμματος και να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν πλέον «αμφιβολίες» για την ποιότητα των στατιστικών της δηλώνει (τηλεφωνικά στο BLOOMBERG) o Bertrand Benoit, εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αντιτίθεται στην ανάγκη ανακαθορισμού της διάρκειας αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους όχι τόσο για οικονομικούς λόγους αλλά γιατί μόλις τέσσερις μήνες μετά την ισχύουσα ημερομηνία λήξης των ενισχύσεων και της μείωσης του εξωτερικού χρέους, η ίδια καλείται ν αντιμετωπίσει γενικές εκλογές στη Γερμανία από μια θέση που ήδη φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Θα επιθυμούσε λοιπόν, να μπορεί να φθάσει στις εκλογές, δικαιωμένη για την απόφασή της να στηρίξει το ταμείο για την Ελλάδα για το οποίο τόσο επικρίθηκε.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top