Select Menu


Παγκόσμιος πολιτικός χάρτης στα Ελληνικά 

... έκανε ώστε τα διασκορπισθέντα ιμάτιά της, να ανεμίζουνε ως λάβαρα εξέγερσης και ανεξαρτησίας ενάντια στην Ελλάδα και να προβάλλουν ως όχημα (πολλών αντιπαθούντων) εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων, της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας.

Στα χρόνια που περάσανε, η διάλυση μιας ολόκληρης χώρας, της Γιουγκοσλαβίας, που έγινε "χάριν γούστου" κάποιων, άφησαν πίσω τους, ανάμεσα στα τόσα ερείπια ανθρώπων, επιχειρήσεων, δομών και υποδομών της χώρας, και την διάλυση των διακρατικών σχέσεων,  την (νεωτερικώ τω τρόπω*) γέννηση νέων εθνών, που όχι μόνο θέλουν (αλλά φαίνεται και πως παρακινούνται να) υιοθετούν και... αλλότριους προγόνους!
 
Και μάλιστα κόντρα στις ομολογίες των αρχόντων τους .... (βλ. δηλώσεις Γλιγκόροφ)

Ολόκληρος ο κόσμος κόπτεται για το όνομα, με το οποίο αυτοί και οι άλλοι, θα βρούνε για να αποκαλείται στο εξής, η νέα χώρα που προέκυψε, από την διάλυση μιας άλλης...

Κι εγώ διαβάζω τον χάρτη του κόσμου. .... Και βλέπω, στην Αμερικανική Ήπειρο, τις χώρες: Καναδάς,  Η.Π.Α., αλλά και Παναμάς, Μεξικό, Γουατεμάλα, και τόοοσες άλλες χώρες στον παγκόσμιο χάρτη!

Και νά! κάποιες από αυτές τις χώρες, παρατηρείται ότι ονομάζονται ταυτόσημα με τις πρωτεύουσές τους! Και δεν είναι χώρες χτεσινές. Έχουνε τουλάχιστον μισόν αιώνα αυθυπόστατης ύπαρξης, και μια χαρά, κανείς δεν τις μπέρδεψε με άλλη χώρα.

Και φτάσαμε, εδώ, με πολιτικούς που αναρωτιόνταν αν έχει η θάλασσα σύνορα,  να μην έχουνε μια πρόταση για μια περιφέρεια γειτονικής χώρας που ξεπετάχτηκε κουνώντας την σημαία της ανεξαρτησίας και το λάβαρο της επιθετικότητας εναντίον μας. Εναντίον ημών,  μιας χώρας με 200 χρόνια  κρατική υπόσταση και χιλιάδες χρόνων ιστορίας και πολιτισμού.

Η σλάβικη νεόκοπη αυτή χώρα (μια μικρή γειτονιά,  όλη κι όλη, μπροστά στον κόσμο!) που αποτελούσε μια μικρή περιφέρεια της βαλκανικής χώρας που έξωθεν διαλύθηκε, δεν θα μπορούσε άραγε να ονομασθεί "Σκόπια", όπως "Σκόπια" ονομάζονταν και η πρωτεύουσα της σχετικής περιφέρειας που ήταν μέρος της Γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής Δημοκρατίας;

Γιατί άραγε θα πρέπει να ονομασθεί όπως μια δική μας περιφέρεια, αποβλέποντας (όπως συστηματικά έχει δείξει με άπειρες μικροπολιτικές, δόλιες, και ανιστόρητες, ενέργειες, όπως π.χ. επεκτείνοντας τα σύνορά της, συντάσσοντας και κυκλοφορώντας σχετικούς γεωγραφικούς χάρτες) να σφετεριστεί  και την δική μας περιφέρεια, όπως ήδη σφετερίζεται και τον ελληνικό πολιτισμό αφού οικειοποιείται την ιστορία μας;

Μήπως, οι "φίλοι μας", μας δείχνουν την ψεύτικη και δόλια την αγάπη τους, και με τούτο το θέμα;

Κι εμείς; τόσο χάσαμε την φαντασία, την δύναμη και το πνεύμα μας που δεν μπορούμε να απαντήσουμε πειστικά;

Ας ονομαστεί επί τέλους, Βαλκανικός φορολογικός Παράδεισος, Βαλκανικά Παίγνια και Στοιχήματα,  Βαλκανικό Σαιν Τροπέ, Τίτογκραντ, Κλιντονγκραντ, Απολειφάδι της Γιουγκοσλαβίας, Βιέννη των Βαλκανίων, ή όπως αλλιώς,  μακριά από εμάς, την ιστορία, την γεωγραφία, τον πολιτισμό και τα συμφέροντά μας.

Επί τέλους! Και γιατί να μην εκφραστούν οι πολίτες;

Η εξουσιολαγνεία των κυβερνώντων, και των επίδοξων αφ' ενός η πνευματική άπνοια και αφ' ετέρου η φιλελεύθερη εργαλειοθήκη τους,  δεν συναντώνται πουθενά με την ελευθερία των πολιτών της χώρας. Οι κυβερνώντες θέλουν να νικάνε και να μην έχουνε αντιδράσεις του λαού, οι επίδοξοι θέλουν να ελέγχουν το κοπάδι. Όμως, αυτό δεν είναι πολιτική ούτε εξουσία και δεν απευθύνεται σε πολίτες. Γιατί, κανονικά, η εξουσία (πρέπει να) σέβεται τους εντολείς της, και η πολιτική μιας χώρας (πρέπει να) χαράσσεται με γνώμονα την βούληση των πολιτών.

Ένα πρόσκαιρο βόλεμα, ποτέ δεν είναι η λύση του προβλήματος. Κι αν για τους πολιτικούς, η πρόσκαιρη λύση, αποτελεί μια κάποια νίκη επί των σημείων, αυτή θα είναι μια νίκη για ειδική χρήση, και με ημερομηνία λήξης!

Εμείς θέλουμε ηγέτες με πνεύμα, δύναμη, άποψη και τρόπο, γιατί θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι και να ζούμε στ' αλήθεια και με υπευθυνότητα.


Εσείς, τί θέλετε;

*Σημείωση: Η νεωτερικότητα (μεθοδολογία και άποψη) συστηματικά υποστηρίζει πως η δημιουργία κρατών και εθνών είναι απλώς θέμα προθέσεων και δηλώσεων κάποιων!!!!!! Σαν να αποτελεί η πρόθεση και η δήλωση, τρόπο δημιουργίας και παραγωγής!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top