Select Menu

3. Ο Λένιν απευθύνεται σε συγκέντρωση μπολσεβίκων.
Η αλιεία στο διαδίκτυο είναι νόμιμη πράξη. Υπάρχει όμως το κακό ενδεχόμενο να πληροφορηθείς αποτρόπαια πράγματα πολύ καλά κρυμμένα και παραλόγως εξωραϊσμένα, που διαψεύδουν απολύτως κάθε καλή πολιτική πρόθεση. Το ιστορικό ντοκυμαντέρ εδώ είναι αδιάψευστος μάρτυς.



Με την ευκαιρία της Οκτωβριανής Επανάστασης και του σημερινού Ευρωπαϊκού οράματος "εξορθολογισμού" της ζωής των ανθρώπων, μέσω της "ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής", και με την ευκαιρία της συνεχιζόμενης κρίσης στη ζωή όλο και περισσότερων κοινωνιών, όλοι μας πρέπει να ξανασκεφτούμε τις ιδεολογίες, που επινοούνται, αναπτύσσονται, εγκαθιδρύονται. υποστηρίζονται, επικρατούν και προβάλλουν τα οράματα και τα ιδεολογήματά τους ενάντια στον άνθρωπο, ενάντια στην κοινωνία, ενάντια στη φύση, με κατάχρηση της επιστήμης, της πολιτικής, της οικονομίας και της θρησκείας.

Είναι καλά γνωστό πως όλες οι χώρες δεν αντέδρασαν στον ναζισμό ή στον κομμουνισμό, παρά μόνο όταν ένοιωθαν πως "κινδύνευαν" οι ίδιες.

Και σήμερα, σύσσωμες οι δυτικές κοινωνίες μάχονται για την επικράτηση του κυβερνητικού και πολιτικού μοντέλου που κυριαρχεί σ' αυτές, χωρίς να μάλιστα να είναι σίγουρο, ή τουλάχιστον να προιωνίζεται ευημερία στις κοινωνίες, σεβασμός και προστασία του προσώπου και του ανθρώπινου πόνου.

Κανείς δεν κάνει κριτική στα σύγχρονα "δημοκρατικά" δυτικά καθεστώτα που, επιβάλλοντας λιτότητα στον κόσμο, στραγγαλίζουν την ελευθερία του ανθρώπου και, στενοί κύκλοι συνεταιρισμένων προνομιούχων, καρπώνονται τον ανθρώπινο μόχθο και οικειοποιούνται τον πλούτο των χωρών.

Σήμερα, είναι πια προφανές, οι ιδεολογίες χάθηκαν, και αντ' αυτών έχουμε τις "πολιτικές". Πολιτική της ασυδοσίας των πλεονεκτών. Των συνασπισμένων αρπάγων, των ισχυρών αδιάντροπων και αλαζόνων.

Με την συνεργασία αχυρανθρώπων και μκρόνοων πολιτικάντηδων, οι τοποτηρητές, των προς εξολόθρευση και φτωχοποίηση ιθαγενών, συμμορφώνονται και υποτάσσονται στα μεγάλα συμφέροντα, προς όλεθρο των χωρών τους.

Η ντροπή δεν έχει τέλος, όσο υπάρχουν πειθήνιοι και δουλοπρεπείς "ηγέτες" μπροστά στους ισχυρούς. Κι όσο υπάρχουν κοινωνίες που για μονάχη μέριμνα έχουνε το σήμερα, την κατανάλωση την ιδιώτευση και το βόλεμα. Χωρίς ιστορική μνήμη και χωρίς έγνοια για την προοπτική του λαού και της χώρας.

Κανείς δεν ταπεινώνεται αν δεν υποκύψει.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top