Select Menu

Image result for εικόνες κοντονής

Ο Θ. Τζήμερος είναι ένας πολιτικός που δεν φοβάται να πεί την άποψή του και δεν στρογγυλεύει τις αντιρρήσεις του.

Με πολλές από αυτές συμφωνώ. Όπως με εκείνη που αναφέρεται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που εδώ απαγορεύονται από την ιδεοληψία κάποιων και από την απερισκεψία κάποιων άλλων. Ετούτο το θέμα δεν το έχουμε σκεφτεί όσο πρέπει. Ποιός άραγε θα θιγεί αν ιδρυθούν κι εδώ ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Αυτοί που τώρα στερούνται τα παντα, ενώ θα ελαφρυνθεί η κατάστασή τους όταν θα πάψουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό; Ή αυτοί που θα νοικιάσουν τα σπίτια τους σε φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια; Η αγορά ή η Εθνική οικονομία που θα προσελκύσει και ξένους φοιτητές; Ή μήπως το γεγονός πως θα έχουμε εξοικονόμηση πόρων που τώρα εξάγονται (για την διαβίωση των φοιτητών μας του εξωτερικού);

Ας είναι. Εκείνο όμως που με ταρακούνησε σήμερα, είναι η (διαμαρτυρία του Θ. Τζήμερου για την) παρακάτω νομοθετική πρωτοβουλία  του υπουργού δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός μας βρήκε τον καιρό να καταργήσει δικαστικές αποφάσεις που είχαν καταγνώσει ποινές για εμπόριο ναρκωτικών, νόθευση δημοσίου εγγράφου, κλοπή κατ' εξακολούθηση, κλοπή κατά συναυτουργία, κλοπή, απάτη και πλαστογραφία κλπ., ώστε οι καταδίκες  αυτές να μην αποτελούν κώλυμα για τον δράστη και να είναι δυνατόν αυτός να προσληφθεί ή να αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια.

Εδώ το σχετικό ντοκουμέντο:
No automatic alt text available.

 Μπράβο μας. Και σε άλλα, παρόμοια, με υγεία. Προφανώς, για όλα, φταίει ο Τζήμερος!

Εμένα, πάντως, μου γεννιέται ένα ερώτημα: αφού καταργούμε τις αποφάσεις και αίρουμε τις έννομες συνέπειες αυτών με πράξη του υπουργού, γιατί δεν καταργούμε την απονομή της δικαιοσύνης, απολύοντας και τους δικαστές, ώστε να έχουμε και διάφορο; Έτσι κι αλλιώς, το αίτημα για ατιμωρησία, ανέκαθεν προβάλλεται από την αριστερά, συχνά μάλιστα με έντονες, απαιτητικές και επεισοδιακές κινητοποιήσεις. Αν μάλιστα γενικευθεί, μπορεί να φέρει -στα κυβερνητικά κόμματα κόμματα-  και πολλούς ψηφοφόρους!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top