Select Menu

Image result for εικόνες ξυλοδαρμός ευελπίδων
Το περιστατικό του ξυλοδαρμού των δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων, με την κατηγορία πως είναι φασίστες, είναι ένδειξη της αριστερής δημοκρατίας μας.

Στην χώρα μας, η πρωτοτυπία της πολιτευόμενης -κυβερνητικής και μη- αριστεράς, έγκειται στο ότι αναγνωρίζει την δημοκρατικότητα, μόνο στον εαυτό της. Και μάλιστα δια της απλής και α-νόητης άρρητης, άλλά έμπρακτης διακοίνωσης: "μόνο εμείς είμαστε δημοκράτες. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, είναι φασίστας".

Μήπως πρέπει να ξανα-ορίσουμε τα πράγματα; Μήπως πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα θρανία για να κάνουμε το μάθημα της Λογικής, και να σπουδάσουμε τον κανόνα της ταυτότητας;

Μάλλον αυτό δεν γίνεται, γιατί η αριστερή δημοκρατία απεχθάνεται τα θρανία και τα σχολεία (γι' αυτό τα κρατάει κλειστά και βρώμικα, και γι' αυτό "εντοιχίζει" τους καθηγητές που έχουνε διαφορετική άποψη, ή αρνούνται την συμμόρφωση στις προσταγές εξωγενών παραγόντων για λόγους αρχών).

Αποτρόπαιη και άνανδρη είναι η επίθεση κατά των νεαρών Ευελπίδων, τάχα πως είναι φασίστες!

Οι δράστες, ως βιαστές της ελευθερίας, τελείως φασιστικά, εμπράκτως και αυθαίρετα,  αποφάνθηκαν, πως είναι γνώστες του φρονήματος, των ιδεών και των σκέψεων των νεαρών Ευελπίδων που περνούσαν από το Μοναστηράκι την συγκεκριμένη ώρα.

Και έτσι να ήταν, σε καμμιά δημοκρατία δεν τιμωρείται το φρόνημα, η ιδέα και η σκέψη. Πρώτον διότι το φρόνημα, είναι εικαζόμενο και όχι βέβαιο, πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις γι' αυτό, από συμπεριφορά που να το αναδεικνύει. Η ιδέα και ο στοχασμός του ανθρώπου -είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο πως- είναι ελεύθερος και ελεύθερα μπορεί να διαδίδεται με τον τύπο. Η σκέψη και κάθε στοχασμός, αποτελεί τρόπο και διαδικασία πνευματικής ανάπτυξης του προσώπου, που κι αυτή είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά, ως προσωπική ελευθερία.

Εξάλλου, στην δημοκρατία, κάθε τιμωρία -για συγκεκριμένο έγκλημα- επιβάλλεται από αρμόδιο κρατικό όργανο, κατά την αρμόζουσα διαδικασία, ενώ δεν επιτρέπεται και αυτοδικία.  Πώς λοιπόν, η Πολιτεία μας, διατηρεί ελεύθερους αυτούς τους σκοπευτές, που κυνηγάνε όσους αντιπαθούν πολιτικά, τάχα πως είναι φασίστες; Έχει κάποιο λόγο να μην τους τιμωρήσει; η τουλάχιστον, να μην τους αποθαρρύνει σε μια τέτοια συμπεριφορά;

Οι ελεύθεροι σκοπευτές, βαφτίζουν ως φασίστες -για να τους εξουδετερώσουν- όσους εμφορούνται από πολιτικές και κοινωνικές ιδέες, διαφορετικές από τις δικές τους. Και το κάνουν  επιτιθέμενοι, και επιχειρούντες ακόμη και την φυσική εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Οι δράστες αυτής της άνανδρης και εγκληματικής επίθεσης, που προέβησαν σε τραυματισμό των νεαρών Ευελπίδων,  ενήργησαν αυθαίρετα, αντικοινωνικά και φασιστικά, περιφρονώντας ακόμη και την ίδια την Πολιτεία. Έρμαια μίσους και πάθους, απέλπιδες, παραφέρονται, με γνώμονα το χάος που κυβερνάει την σκέψη και τους στόχους τους.

Κύριε Τόσκα, ιδού η Ρόδος! Ή μήπως, τα πράγματα βαίνουν ήδη καλώς;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top