Select Menu


Πέφτω από τα σύννεφα! Ποιος να το φανταζόταν ότι η Γερμανία έχει κέρδη από την υπάρχουσα μορφή της Ευρωζώνης....

Ανατίμηση του γερμανικού μάρκου, ακρίβεια στα προϊόντα και ισχυροποίηση της Γαλλίας από μία ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, προβλέπει έκθεση της Bank of America, που δημοσιεύτηκε χθές στον γερμανικό Τύπο!

Eάν διαλυόταν η Ευρωζώνη, το νέο μάρκο θα ανατιμόταν κατά 15% και αυτό θα είχε συνέπειες στις γερμανικές εξαγωγές, αφού τα γερμανικά προϊόντα θα γινόταν κατά πολύ ακριβότερα, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America, η οποία δημοσιεύεται στoν γερμανικό Τύπο (εφημερίδα "Die Welt", περιοδικό "Focus").

Βέβαια, όπως αναφέρεται, επί του παρόντος ένας τέτοιος κίνδυνος, διάλυσης της ευρωζώνης, είναι πολύ λιγότερος πιθανός από ό,τι προ διετίας, λόγω ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας.

Ένας νέος κίνδυνος θα μπορούσε όμως να εμφανιστεί από τη Γαλλία, διότι η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί την έξοδό της από την Ευρωζώνη και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έχανε μια από τις σημαντικότερες οικονομίες της, ενώ η διάλυσή της θα καθίστατο εκ νέου πιθανή.

Σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης, τα νομίσματα των χωρών της νότιας Ευρώπης θα υποτιμούνταν και αυτό θα σήμαινε ότι το γερμανικό μάρκο θα γινόταν κατά 40% ακριβότερο έναντι αυτών, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, οι οποίοι εκτιμούν όμως ότι η Γαλλία θα μπορούσε να ωφεληθεί από την υποτίμηση, αφού το νέο γαλλικό φράγκο θα υποτιμάτο κατά 5%, κάτι το οποίο θα βοηθούσε τις εξαγωγές της.

Πηγές: Die Welt, Focus, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Uwe Anspach/dpa via AP)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top