Select Menu


Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε πέντε ώρες.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου -που ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του- αφορούσε τη διατήρηση, επί μερικούς μήνες, της θέσης του υπαλλήλου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε εργαστεί επί χρόνια, με αυτήν του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, του είχε καταλογιστεί ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, κατέθεσε η καθηγήτρια, πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, η οποία είχε καταγγείλει σκόπιμη αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, με στόχο την είσοδο της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης από την Αρχή, καταγγελία που οδήγησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του κ. Γεωργίου.

Η μάρτυρας απέδωσε δόλο στη διατήρηση της θέσης του στο ΔΝΤ στον κ. Γεωργίου, υποστηρίζοντας πως είχε στόχο να διευκολύνει την υπογραφή του μνημονίου και όχι για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του μετά από χρόνια εργασίας στο Ταμείο, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο κ. Γεωργίου, όταν έφθασε στη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση.

Αντίθετα, μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ του κατηγορούμενου, στελέχη οργανισμών όπως η Eurostat κλπ, απέκλεισαν κάθε σκοπιμότητα, υποστηρίζοντας πως ο κ. Γεωργίου παρέμεινε τους επίδικους λίγους μήνες ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ, χωρίς να πληρώνεται, απλά για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.

Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν αναλυτικά στο πώς καταμετρήθηκε το έλλειμμα του 2009, τονίζοντας πως το μνημόνιο είχε υπογραφεί πριν αναλάβει ουσιαστικά τα ηνία της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου, ενώ τόνισαν πως δεν είχε λόγο να μην συγκαλεί το ΔΣ της Αρχής.

Η βασική δικογραφία σε βάρος του κ. Γεωργίου, σχετικά με το αν διογκώθηκε ή όχι σκόπιμα το έλλειμμα, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία των μηχανισμών στήριξης για την Ελλάδα, βρίσκεται προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών.

Για την υπόθεση εκδόθηκε απαλλακτικό για τον κ. Γεωργίου βούλευμα, κατά του οποίου ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και έτσι η υπόθεση επανήλθε στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο έχει δεχθεί ήδη απαλλακτική εισαγγελική εισήγηση!

Δηλαδή σε μια στιγμή που θα έπρεπε συντονισμένα και χωρίς δεύτερη σκέψη, κυβέρνηση, υπουργός οικονομικών και ελληνική δικαιοσύνη, να περάσουν σε οργανωμένη, κλιμακούμενη, συντονισμένη και ασυμβίβαστη αντεπίθεση, για να κόψουν το βήχα των θρασύτατων της ευρωπαϊκής συμμορίας, επέλεξαν των ταπεινωτικό δρόμο της παρασιώπησης του σκανδάλου μέσα από μια αδικαιολόγητη απόφαση υποτελών αχυρανθρώπων, δίνοντας επιπροσθέτως το δικαίωμα στους πολιτικά ενόχους της μέχρι τούδε συγκάλυψης του αμφιλεγόμενου ρόλου του Γεωργίου να περάσουν ακόμη μια φορά στην αντεπίθεση για να δικαιολογήσουν τη μειοδοσία τους και τα πολιτικά τους τομάρια.

Αντιλαμβάνεστε επομένως πως χωρίς την ανατροπή των προσκυνημένων και χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των μειοδοτών, ή χώρα μας δε θα επανενταχτεί στο δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας, της ανατροπής του κατοχικού κεκτημένου, και της διαφορετικής πορείας που απαιτείται για τα δίκαια του λαού και για το συμφέρον του τόπου μας.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top