Select Menu


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνάντηση που είχε με Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, ανέφερε πως ήταν επικοινωνιακό λάθος της ελληνικής πλευράς που δεν ενημέρωσε τους δανειστές εκ των προτέρων για τις παροχές στους συνταξιούχους.

Όπως γράφει το Spiegel σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε πως ο λόγος που ελήφθη γρήγορα αυτή η απόφαση ήταν καθαρά λογιστικός. «Υπήρχε πίεση χρόνου. Οι παροχές έπρεπε να αποφασιστούν γρήγορα ώστε να συνυπολογιστούν στον προϋπολογισμό του 2016 που κατατέθηκε στη Βουλή». «Οικονομολόγος είμαι και όχι λογιστής. Όμως η λογιστική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα», είπε.


Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε πως παραδέχτηκε «επικοινωνιακό λάθος» από την πλευρά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως αυτό που είπε είναι ότι «η διαβούλευση είναι πάντα καλή, αλλά κάποιες ενέργειες πρέπει να γίνονται γρήγορα για λογιστικούς λόγους και συγκεκριμένα ώστε να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2017»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top